- hirdetés -

Frankó Gábor után Polyák János vezeti a klubot egy évig.

A Rotary Club alapszabálya kimondja, hogy minden évben új vezetőséget és új elnököt választ a tagság. Ez a váltás a június 30-i közgyűlésen meg is történt, Frankó Gábor után Polyák János lett az orosházi klub elnöke.

A leköszönő elnök kérdésünkre elmondta, az elmúlt év minden tekintetben kiegyensúlyozott volt, a tagság is kellően aktívan vette ki részét a munkából.
– A klub hagyományosan sok programot bonyolít. Az előző évben sikerült elindítani a nyári gyermektábort, amit idén ismét megrendezünk. Ezen közel 50 tehetséges, jó képességű, de anyagilag rászorult gyereknek tartunk hagyományos értéképítő és értékteremtő programokat Gellértegyházán. Szintén fontos mérföldkő volt, hogy az orosházi klub életében először tudtunk pályázni az országos szervezethez, és sikerrel is jártunk. A Vadvirág Esély Klub részére színkottás zenei oktatás fejlesztéséhez nyertünk 900 dollár (210 ezer forint) vissza nem térítendő támogatást – mondta el Frankó Gábor.

Elsődleges a helyi rászorulók, közösségek támogatása

– A Rotary szemléletéből adódik, hogy évente változik az elnökség, így senki nem telepszik rá a tagságra és mindig friss erők viszik tovább a programokat és valósítják meg a Rotary céljait – fogalmazta meg az évenkénti váltás lényegét az új elnök. Polyák János kiemelte, a már meglévő és kipróbált programokat viszik, fejlesztik tovább.

Polyák János

– A nyári gyerektábor, szeptemberben a középiskolásoknak tartott baleseti szimuláció, a Megelőzés Napja, decemberben az adventi vasárnapokon az árpád-kerti megvendégelés, a farsangi időszakban pedig a jótékonysági bál a négy legnagyobb rendezvényünk az évben. Ez utóbbi bevételéből finanszírozzuk a gyerektábort – mondta el Polyák János. Hangsúlyozta, hogy évközben sok kisebb klubközi és országos kötelezettségnek tesznek eleget, de az orosházi rotarysok legfontosabb célja a helyi rászorulók és közösségek támogatásán alapszik.

A Rotaryba meghívásos alapon lehet bekerülni. Több évtizedes kimagasló szakmai és emberi tevékenység kell ahhoz, hogy két ajánló tag meghívására egyhangúlag taggá fogadjanak valakit. A júniusi közgyűlésen Orosháza egykori polgármestere, Németh Béla nyert felvételt az orosházi klubba, így 25 taggal folytatják a munkát.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.