- hirdetés -

Csehországban, a Nova Paka-i versenyen érdekes körülmények között zárták ki az orosházi versenyzőt az autocross eb aktuális futamából.

A Kárai Motorsport tagjai mindig a tiszta, sportszerű küzdelmet tartották szem előtt. Azt valljuk, hogy a pályán dőljön el a verseny és ne az íróasztal mellett. Kárai Tamásról egy dolog biztosan elmondható: ő a fair play szabályai szerint játszik. Inkább elfogadja, ha az ellenfél az adott versenyen jobban szerepel, minthogy sárdobálásokba kezdjen.

Nyert, de kizárták

Az autocross egy technikai sport. A versenyző ki van szolgáltatva a versenyautó minden mozdulatának, alkatrészének, a gumik kopásának és egy esetleges defektnek is. Ebben az esetben is ez történt. A július 1-jei csehországi futam mindig, minden évben tartogat valami meglepetést, de Kárai Tomi, mint minden futamra, erre a helyszínre is nagy elszántsággal és győzni akarással érkezett. Egy dolog teljesen nyilvánvaló volt: a legnagyobb harcot, a helyi Václav Fejfarral fogja megvívni. Az időmérőkön és az előfutamokon is az adok-kapok játék ment kettejük párharcában. Ebbe a kontaktba az orosz Korshunov szólt még bele, hiszen a második előfutamban az első helyen végzett Fejfar és Tomi előtt.

Ismét Kárai Tamás volt a leggyorsabb - de kizárták (Fotó: Kárai Team)

A döntő felállása papírforma szerint alakult. A pole pozícóban Fejfar, középen Tomi, majd Korshunov állt fel a rajtrácsra. A rajt pillanatát nagyon jól kapták el, az első kritikus kanyarhoz érve Tomi nem tudta tartani a belső íven haladó Fejfart és a második helyen ment fel a nagy emelkedőn. A két pilóta teljesen más íveken autózva száguldott egymás után. A pálya hátsó részében, egy jobbos kanyarban azonban Fejfar Fabiaja hirtelen lelassult és keresztbe fordult a pályán. Tomi beletaposott a fékbe és csak egy hirtelen kormánymozdulattal tudta kikerülni versenytársát. Az eset után Tomi a következő körben fekete zászlót kapott, de mivel jogtalannak tartotta a büntetést, nem állt ki a versenyből. A leintést követően próbált a helyszínen érdeklődni, de már nem kapott megfelelő választ. A csapat futam után óvást nyújtott be, miszerint a döntéssel nem értenek egyet. Mindkét fél meghallgatását követően a Felügyelő Testület döntése értelmében a döntőből való kizárás érvényes.

… és ahogy Tomi látta

− Nem tartom igazságosnak és jogosnak a döntést, de túl kell lépni rajta. Tudtuk már a gépátvételkor is, hogy mindent meg fognak tenni azért, hogy bosszúságot okozzanak nekünk. Ez Csehország. Nem tagadom tényleg hozzáért az autóm Fejfar Skodájához, de abban a pillanatban, amikor én hozzáértem, már pördült az autó és nekem valahogy ki kellett kerülnöm. Fejfar defektet kapott és a hátsó kamera felvételéből látszik a levált abroncs a pálya közepén. Én mindent tőlem telhetőt megtettem! Megnyertük a versenyt, de elvették tőlünk az első helyet!

Folytatás hat hét múlva magyar földön, Nyirádon.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.