- hirdetés -

Az orosházi autóversenyző igazán elégedett lehet az elmúlt négy versennyel, hiszen mindegyiken a dobogó legfelső fokára állhatott fel.

A múlt hétvégén Németországban duruzsoltak a több száz lóerős autocross gépek. Az alaphangulatot már az időjárás is fokozta, hiszen évek óta nem volt ilyen verőfényes napsütés a Matschenberg Arénában.

A Touring Cars kategóriában 13 versenyző nevezett. Az időmérők összesítése alapján Tomi 3. idővel jutott tovább az első előfutamba. Minő fordulat, hogy már az első adandó alkalommal, legnagyobb ellenfelével, Fejfarral került egy csoportba és az első sorból, egymás mellől indultak. Ilyenkor szoktuk a helyszínen egymás idegeit azzal feszíteni, hogy kis döntő van… és igen.

Kárai Tomi a dobogó tetején (Fotó: Szűcs Dániel)

Tomi elsőként rajtolt el, nyomában szorosan Fejfar autója kapkodta kerekeit. A harmadik körben fergeteges parádét mutattak be: a célegyenes ráfordító kanyarban Fejfar szűkebben fordult, a jobb kigyorsításnak köszönhetően jobb pozícióban érkezett az ugratóhoz és már egy kicsit előrébb is volt a cseh, de a következő balos kanyarban kicsúszott a lazába, amit Tomi rögtön kihasznált és visszaszerezte az első helyet.

A második előfutam résztvevői ugyanazok voltak, mint az elsőé. Ezúttal Fejfar kapta el gyorsabban a rajt pillanatát, meg is előzte Tomit, de az utolsó előtti kanyarban későn fékezett és a nagy akarásnak búcsúzás lett a vége: keményen nekivágta az autó jobb hátulját az oldalfalnak és nem tudta folytatni az előfutamot. Levezetésként a harmadik előfutamban már csak a beállításokra figyelt az orosházi autóversenyző.

Majd kezdetét vette a döntő, ahol kicsiny, de annál lelkesebb magyar szurkoló csapat izgult a lelátón, nagy feltűnést keltve. A jó technikának és persze a kiváló pom-pom csapatnak köszönhetően minden a tervek szerint alakult. Tomi nagyon jól kapta el a rajtot, mögötte Korshunov és Fejfar sorakozott, akik próbáltak felkapaszkodni az élen haladó Skodára, de esélyük sem volt. Tomi úgy autózott, ahogy kell: jó tempóban, jó íveken. A második körben Fejfar technikai probléma miatt feladta a küzdelmet és így a tizedik helyen végzett. A döntő további köreiben a kockás zászló lengetését vártuk. …már csak 5, már csak 4, már csak 3, már csak 2, leintő kör és hurrá!!!

httpv://youtu.be/W_W3xoLSXnE

Kárai Tamás ezzel a győzelemmel átvette a vezetést az Európa bajnokság összetett értékelésében. Nagyon sokat jelent ez, hiszen a következő megmérettetés június 30- július 1 között a csehországi Nova Pakaban lesz és igen kemény küzdelem várható. Nem baj, szeretjük a kihívásokat.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.