- hirdetés -

A múlt heti rekkenő hőségben megkérdeztük a gyerekeket, mi a jó a nagy melegben. Többségük azt mondta, ők bizony szeretik a kánikulát. Nézzétek meg a véleményeket videón.

Napokig tartott a kánikula az elmúlt héten. Extrém UV-B sugárzás, hőségriadó, riasztás – nap mint nap ez volt a téma, és kaptuk a jótanácsokat is. Például, hogy zuhanyozzunk naponta többször, ne menjünk a napra 11 és 15 óra között, könnyű, bő szabású ruhákat viseljünk, és még sorolhatnánk a tippeket, melyekkel próbáltuk elviselhetőbbé tenni a forróságot.

Az olykor 35 fok feletti tikkasztó melegben felkerekedtünk, és a belvárosban, a Máltai játszótéren, illetve a gyopárosi strandon megkérdeztük a legkisebbeket. A gyerekek véleményére voltunk kiváncsiak: őket vajon mennyire viseli meg a meleg idő, mit szeretnek a nyárban és mi a jó a kánikulában?

Megtudtuk például, hogy – ellentétben a téllel – nyáron lehet focizni, ráadásul még nem is fázunk. Volt olyan gyerkőc is, aki megkérte a felnőtteket, álljanak ők is pozitívan a kánikulához, és csobbanjanak egyet. Jöjjenek hát a gyermekvélemények.

httpv://youtu.be/VFouf2VB3Gg

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.