- hirdetés -

Új szín tűnt fel az orosházi lovas versenysportok palettáján.

A két esztendeje alakult Budavári Sin Lovasudvar lovas tornász növendékei eddig csak bemutatókon mutatták meg ügyességüket, a múlt héten azonban, – fennállásuk óta először – versenyen is bemutatkoztak a gyerekek.

A Füzesgyarmaton rendezett Regionális Amatőr Lovastorna versenyen két hazai és a békéscsabai csapat mellett az orosházi gyerekek békésszentandrásiakkal kiegészülve alkottak csapatot. A több mint tíz éves múltra visszatekintő hazai és csabai gárdák ellen még a győzelem sok lett volna, a második hely sikerült és az egyéni versenyben is megmutatták a Budavári-Sin edzőpáros tanítványai, hogy nem lehet  félvállról venni őket.

A lovas tornászok csapata (Fotó: Sin Lovasudvar)

Az egyesület jövőjét, a jövendő versenyeket firtató kérdésünkre Budavári Zsófi elmondta, hogy az Orosházi Lovas Egyesület újonnan választott elnöksége is örömmel vette az új versenyszakágat és a terveik szerint jövőre városunkban is lesz lovastorna verseny. Addig a homokbánya melletti tanyán folyik tovább a szorgos munka, a gyerekek pedig további bemutatókon mutatkozhatnak be a közönségnek. Ha elegendő jelentkező lesz és az anyagiakkal is rendben lesz minden, akkor augusztusban lovas nyári tábor is indul -zárta a beszélgetést az edző-lovas terapeuta.

Eredmények:

Orosháza-Békésszentandrás(vegyes csapat) 2. hely.

Egyéni: 2. Barta Luca Hanga C/2 kategória lépés, 4. Barta Boglárka B kat. vágta, 2. Szicskó Janka C/2 kat. lépés, 5. Tusjak Enikő B kat. vágta, 5. Sin Attila B kat. ügetés, 3. Sin Boglárka B kat. vágta, 2. Vetró Brenda C/1 kat. lépés.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.