- hirdetés -

Új politikai szervezet bontott jelképesen zászlót Orosházán, hiszen megalakult a Gyurcsány Ferenc egykori miniszterelnök és MSZP-s pártelnök nevével fémjelzett Demokratikus Koalíció (DK) Orosházi Szervezete.

A helyi szervezet elnöke tartott bemutatkozó sajtótájékoztatót az Árpád kertben kedd délután. Papp Róbert ismerős lehet a politika iránt érdeklődőknek, hiszen 2006-2010 között MSZP-s színekben volt listás képviselő az orosházi testületben. A politikus kérdésünkre elmondta, 2012. január 8-án kilépett az MSZP-ből és az új baloldali tömörüléshez, a DK-hoz csatlakozott.

A Demokratikus Koalíció választókerületi alakuló ülése április 12-én volt, 2 héttel később pedig Orosházán is megalakultak 15 fővel.

Papp Róbert, a helyi DK elnöke
(Fotó: Melega Krisztián)

– Úgy látjuk, hogy a baloldalnak meg kell újulnia, újra hiteles politikát kell nyújtani. A tiszta közélet, mint üzenet önmagában nem elég, ezt meg is kell valósítani itt Orosházán is. A lehető legtöbb emberhez szeretnénk eljutni, és az a célunk, hogy a vagdalkozás és visszamutogatás helyett végre értelmes párbeszéd legyen a közéletben és a politikában. Mi ebben vagyunk érdekeltek és partnerek – fogalmazott Papp Róbert. Elmondta, hogy a párt helyi programja most készül, ősszel ismertetik.

Megtudtuk, hogy június 19-én bemutatkozó lakossági fórumot tartanak a Művészetek Házában, amelynek vendége lesz Gyurcsány Ferenc is.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.