- hirdetés -

Orosházán született, itt is él családjával Papp Róbert, a Közösen Orosháza Városáért Lokálpatrióta Mozgalom képviselője. Számára a Szőlőváros jelenti a nagybetűs otthont, ide húzza a szíve. A politika 16 éve játszik szerepet az életében, önkormányzati képviselőként az emberek és a közösség megsegítése a célja.

Mindössze a középiskola tanulmányai és néhány vidéki munka szólította el Papp Róbertet Orosházáról, mindig visszatért szülővárosába. Jelenleg gépésztechnikusként dolgozik egy gépgyártó cégnél. A közösségért való tenni akarás vezette a politika útjára, ennek már 16 éve. Akkor a Magyar Szocialista Párt tagjaként kezdte, majd 2012-től a Demokratikus Koalíció színeiben folytatta.

– A politikában én már úgymond egy visszatérő vendég vagyok. 2006 és 2010 között már voltam önkormányzati képviselő, most pedig újra lehetőséget kaptam, hogy ebben a munkában részt vegyek – mesélte. Orosháza 8. számú választókörzetében indult az októberi önkormányzati választáson, végül kompenzációs listán került be a képviselő-testületbe.

(Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Az elkövetkezendő öt esztendőben az egyesülés programjainak megvalósításán kíván dolgozni képviselőtársaival. Vallja, nincs olyan terület melynek a legelső helyen kell állni, minden problémára meg kell találni a megoldást. Elmondta, a környezetvédelem terén többek között céljuk volt, hogy a jövőben minden középiskolában végző diák ültessen egy fát a városban, ezzel alkotva egy örökséget és növelve a város zöldterületét. Ezt a projektet a város főkertészével közösen vinnék végbe.

– A környezetvédelemtől kezdve egészen az egészségügyig, a különböző területeket érintő változásokra szeretnénk megoldást találni. Ezeket megpróbáljuk elvinni a testület irányába, amennyiben erre befogadóképesek lesznek. A munkának mennie kell. Aktív, kifelé történő politizálást kell végezni – mondta. Hétköznapi hivatása és politikai élete elkülönül egymástól, annak ellenére – ahogy fogalmaz – a politika egy régi szerelem számára, mára egyfajta szimbiózisban él vele. Papp Róbert kiemelte, képviselői munkája során a közösség érdekeit tartja szem előtt, ennek szellemében végzi munkáját.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.