- hirdetés -

Készül a járda a Táncsics utcában, a Lehel és a Könd utca közötti szakaszon összesen 110 m2-en javítják a töredezett járdát.

A Start-munka program keretében közutak karbantartása elnyert 89,5 milliós forrásból 22 millió forint jut járdafelújításra. Nyolc ütemben 4 km hosszúságú szakaszt újítanak fel a közmunkások. Mák Szabolcs programkoordinátortól megtudtuk, hétfőn elkezdődött járdaprogram második üteme, jelenleg a Táncsics utcában készül a járda.

– A Lehel utca sarkától a Könd utcáig (Állatpatika) újítják fel a közmunkások a töredezett, repedezett járdaszakaszokat. A régit elbontják és homokágyra 1 méter széles új járdafelületet betonoznak. Jövő héten a Budai Nagy Antal és az Arany János utcákon is elkezdődik a járdaépítés – mondta el Mák Szabolcs. A programkoordinátortól megtudtuk, az első ütemben elkezdett Csikós utcát már át is adták a gyalogosforgalomnak, míg a Dózsa utcán az utolsó métereken dolgoznak a közmunkások.

Kátyúznak is

Hogy mely utcákban javítják a járdákat, az a körzeti képviselők felé érkezett lakossági jelzések alapján és az útügyi ügyintézővel történt műszaki bejárás után dőlt el. Dávid Zoltán 6-os számú körzetében csaknem 1000 m2-t érint a felújítási program.
– A Táncsics utcán 110 m2, a Dózsán 850, a Veres József utcában 5, az Arany János utcában pedig 12 m2 járda újul meg – közölte a képviselő. – Jogos igény a járható járda, sok helyen szükséges a javítás. Most a város költségvetésének terhelése helyett állami források felhasználásával újulhatnak meg járdafelületek.

A 4-es körzetben is marad még a program után felújításra szoruló járdaszakasz, ám 610 m2 javítására most sor kerül.
– A Nagy László utcában 60 m2-en, míg a Lázár Vilmos utcában 550 m2-en javítják, illetve építik újjá a töredezett járdaszakaszokat. A lakosok jelzései alapján állt össze a lista, melyben e két utca is szerepelt – mondta Lövei Ferenc, a körzet képviselője.

A közutak karbantartása projekt keretében a járdaépítés mellett hétfőn elkezdték az önkormányzat kezelésében lévő utak kátyúzását, jelenleg a rákóczitelepi bolt előtti szakaszon és a Csengeri utcában dolgoznak. Mák Szabolcs lemondta, a tervek szerint 90 tonna anyagot használnak majd fel idén kátyúzásra, és több mint 50 a sürgősen javítandó kátyúk száma a város belterületén.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.