- hirdetés -

A város pedagógusait köszöntették a művelődési központban június 5-én: műsor és elismerések emelték ki a hétköznapokból a pedagógusnapot.

Tizenkét nevelő kapott Pedagógus Szolgálati Emlékérem kitüntetést, és ez alkalommal ajándékozták meg az iskolák kimagasló eredményekkel rendelkező diákjait is. Az ünnepség műsora az alkalomhoz illő, az iskola világát megidéző hangulatú volt, a Tisza Kálmán iskola tanulói és a művelődési központ Starlet csoportjának tagjaival (felkészítők: Béres Enikő, Gyenge Edit).

Dr. Dancsó József polgármester beszédében a pedagógusok hivatás iránti elkötelezettségét emelte ki, és megköszönte áldozatos munkájukat, a szünidőre pedig jó pihenést, feltöltődést kívánt. Említette a tanév változásai kapcsán a fenntartóváltásból adódó újdonságokat, részben jogos félelmeket ennek kapcsán. Kiemelte, hogy az önkormányzati fenntartásúban kiemelt szerepet kapott a tehetséggondozás. Új kihívásként felhozta, hogy az oktatás állami kézbe kerülése újabb változásokat jelent, amihez a pedagógusoknak megint csak alkalmazkodniuk kell. Mint mondta, a sokszínűség a város oktatásügyében sok egyeztetést, együtt gondolkodást és kompromisszumot igényel, erre szólította fel a partnereket, pedagógusi és szülői fórumokat egyaránt.
– A gyermekek jövője, a diákság tudása a család mellett a közösséget is kell hogy érdekelje, hiszen ennek az ügynek az eredményessége határozza meg, milyen generációk nőnek fel – hangsúlyozta a polgármester. Említette az oktatási kormányzat azon tervét is, hogy 2013-tól elindítja az új pedagógus életpálya modellt, amelyhez az anyagi fedezetet is biztosítani kell majd, hogy ne csak „írott malaszt”, hanem valóság legyen.

Szolgálati emlékérmek

Legalább 25 év szolgálati idő után jár az az elismerés, amelyet átvehettek az orosházi nevelők kedden. Pedagógus Szolgálati Emlékérem elismerésben részesült: Csomor Józsefné, Hajdú Györgyné, Hegyiné Szűcs Ella, Karácsony Lajosné, Keszthelyi Dezsőné, Lestyán Mihályné, Lovas Éva, Lukács Ágnes, Mudráné Juhász Gabriella, Paróczai Péterné, Szitóné Farkasinszki Mária, Tóth Miklósné.

Az elismert pedagógusok (klikk a képre) Fotók: Kecskeméti Krisztina

Idén először adtak át egy magánszemély által alapított díjat. Ruhmann Imréné emlékére lánya, Herjeczkiné Ruhmann Csilla alapított díjat az óvodapedagógusi pálya elismerésére. A Ruhmann Imréné Díjjal járó kristály vázát és tálat, valamint az oklevelet idén Tóth Miklósné kapta.

Ezüst kitűzők a diákoknak

Az iskolák gyermeklétszámuk függvényében jelölhettek elismerésre kiváló diákokat. idén húsz tanuló kapta meg az önkormányzattól az ezüst Orosháza címer kitűzőt, valamint az intézmények felajánlásából az ajándékokat. A könyvtár, a művészeti iskola, a múzeum, a művelődési központ és Gyopárosfürdő is felajánlással élt nemcsak a tanulók, de a felkészítő tanárok felé is.

A kitüntetett diákok (klikk a képre)

Íme a kiválók névsora:

Eötvös József Katolikus Általános Iskola és Óvoda: Kenyeres Barbara (felkészítő:Papp Mihály), Németh Károly (Pappné Rózsa Judit)
Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola: Németh Ibolya (Nagy Krisztina), Zsóri Luca (Kovács Beáta), Kocsis Gábor (Lestyán Mihályné és Csernai Lajos), Hegedűs Patrik (Horváthné Kriczki Zita)
Orosházi Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola: Hagymási Anikó (Lehoczki Andrea), Kovács Ábel (Muzsik Márta, Benkő Zoltánné)
Székács József Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium: Béres Bence (Oláh Rita), Kishonti Pál (Wittmann Edit), Somogyi Bianka (Juhász Tamás)
Táncsics Mihály Közoktatási Intézmény és Tehetségközpont Székhelyintézmény: Benkő Alíz (Erostyákné Raffai Laura), Éliás Tibor (Seres Erzsébet), Szabó Laura (Petrusné Süle Márta), Szél Dávid (Patyiné Bogdánffy Ágnes)
Czina Sándor Tagintézmény: Vitális Éva (Kiss Valéria)
Kardoskúti Tagintézmény: Márki Zalán (Hajdúné Hegedűs Mária)
Vörösmarty Mihály Tagintézmény: Kovács Tibor (Bella Gábor), Kari Zsófia (Horváth Antal), Madarász Gréta (Jankó Béláné)
Rákóczitelepi iskola: Dani Hajnalka (Koczka Istvánné)
Wesley János Óvoda, Általános Iskola és Középiskola Orosházi Tagiskola: Lázók Vivien (Novákné Gondos Anikó, Kacsala Gyöngyi).

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.