- hirdetés -

Az orosházi társastánc 50 évét ünnepelték a tánckedvelők szombaton este a Táncsics-csarnokban. Műsor, vacsora és táncos mulatság szerepelt az évfordulós rendezvény programjában.

Mint korábban megírtuk, idén 50 éve, hogy Zsoldos Imréné Magda néni vezetésével alakult meg az első orosházi társastánc klub. Erre emlékezve az első táncosok egyike, Muszka Kálmánné Garamvölgyi Erzsébet érezte azt, hogy megfelelő rangú estet kell szervezni, ezért megkereste Horváthné Kriczki Zitát, aki táncpedagógusként ma is sok fiatalt tanít erre a táncra. Így közös szervezéssel, készüléssel várták a május 26-át, amikor az egykori táncosok és a jelen növendékei mutatkoztak be a közönségnek. Mindenki felvehette a legszebb ruháját, és lejthetett a parketten, változatos, színes programmá elegyítve az évek során szerzett tudásukat, tánc iránti szeretetüket.

A seniorok tánca (klikk a képre) Fotók: Kecskeméti Krisztina

A legnagyobb érdeklődés természetesen az ún. seniorok fellépését kísérte, többször tapsoltak négy párosnak: Budai Sándor – Garamvölgyi Erzsébet, Bánfi Antal – Zsoldos Ildikó, Antali Zoltán – Győri Edit, Horváth Ferenc – Kriczki Zita.

A jelenlegi tanítványok szintén több alkalommal mutatkozhattak be, az Orchidea, a Bras, Smaragd, a Flamenco és a Salsa csoportokban. A műsor után a Mixer zenekar adta a talp alá valót és biztosította a jó hangulatot.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.