- hirdetés -

Böczögő Dorina már a bemelegítésnél megsérült, de így is vállalta a versenyzést a brüsszeli Európa bajnokság döntőjében.

Az olimpikon Böczögő Dorina a nyolcadik helyen jutott be az ugrás döntőjébe, és reménykedett abban, hogy hibátlan gyakorlatokkal előrébb végezhet.

Ez sajnos nem sikerült, a londoni ötkarikás játékok indulója mindkét ugrásában rontott, érkezése egyiknél sem sikerült, leült, így összesítésben a nyolcadik pozíciót szerezte meg 12.733 ponttal. Böczögő felső combja a melegítés során meghúzódott, már a nekifutás sem ment számára, így nem tudott megfelelő ugrásokat bemutatni – írja a Magyar Torna Szövetség honlapja.

– Nem örülök, hogy így sikerült, de az az igazság, hogy a melegítésnél nagyon meghúzódott a felső combom, így alig tudtam nekifutni az ugrásoknak. Összességében viszont nagyon örülök, hogy finálés lettem, nem is számítottam a döntőre, és a londoni olimpia előtt ez nekem nagyon sokat számít. Persze ehhez az eredményhez kellett az egész csapat, a gyúrónk és mindenki segítsége – mondta Dorina a verseny után.

Draskózcy Imre, vezetőedző elmondta, hogy a húzódás után már a melegítésnél tanakodtak, mi tévők legyenek.
– Végül rábíztuk a döntést, és ő rutinos versenyzőként úgy határozott, hogy elindul. Sajnos, a húzódás látszott már a nekifutásnál, az ugrásban sem volt erő, bízunk benne, hogy csak egy kisebb sérülésről van szó, és az olimpiára helyrejön – nyilatkozta a szövetség honlapján az edző.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.