- hirdetés -

Elkezdődött a járdafelújítás első üteme. A Csikós és a Dózsa György utcán dolgoznak a közmunkások.

89,5 millió forint forrást nyert Orosháza a Start-munka program keretében közút karbantartási munkálatok elvégzésére. Ebből a forrásból 22 millió forint jut a rossz állapotú járdaszakaszok felújítására, újjá építésére. Összesen 4 km hosszúságú szakaszt újítanak fel a közmunkások nyolc ütemben. Május 4-én a Csikós utcán indult a munka. A Start-munkaprogram önkormányzati koordinátorától, Mák Szabolcstól megtudtuk, hogy az utcában teljesen kicserélik a járdát, illetve újat is építenek.

– Felújítják a nyomvonalat ott ahol ez lehetséges, részben pedig új lesz. Az évek során kialakult nyomvonal megváltoztatása miatt kismértékű közterületi bokorgyérítés lesz egy ingatlan előtt és egy fát kell kivágni. Erre azért van szükség, hogy a járda és a közút megfelelő távolságra kerüljön egymástól, így védve meg az újonnan épített járdát a gépkocsik esetleges forgalmától. 370 méter hosszan cserélik, illetve építik a járdát az utcában – tájékoztatott Mák Szabolcs.

A Dózsa György utcán már újítják a járdát (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Hétfőn a műszaki felmérés után a Dózsa György utcán is elindult a munka, összesen 847 m2 beton járda felújítását végzik el. Zalai Mihály alpolgármester elmondta, a szakemberek a legkritikusabb szakaszokat jelölték ki felújításra, ebben az önkormányzati képviselők is segítségükre voltak. A munkálatokkal októberre végez a 36 fő közcélú munkás, akik 9 fős (8 segédmunkás és 1 szakmunkás) brigádokban dolgoznak.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.