- hirdetés -

Idén 22 millió forintból végeznek járdaépítési és felújítási munkálatokat Orosházán. Összesen 4 km hosszúságú szakaszt újítanak fel nyolc ütemben. 

89,5 millió forint forrást nyert Orosháza a Start-munka program keretében közút karbantartási munkálatok elvégzésére, amely magában foglalja a városban található rossz állapotú járdaszakaszok felújítását, újjá építését is.

A tavalyi évi járdafelújítások után idén is több utcában dolgoznak majd a járdafelületeken.

– A közútkarbantartás mintamunkaprogramnak köszönhetően mintegy 22 millió forint áll rendelkezésre járdaépítési és felújítási munkálatok folytatására, amely összesen 4 km hosszúságú szakasz felújítását teszi lehetővé városszerte. A kivitelezés nyolc ütemből áll, melynek első része május 4-én indul a Csikós (itt teljesen új szakasz épül), Budai-Nagy Antal, Hegedűs István, Bartók Béla és Dózsa György utcákban, ahol összesen 1396 m2 járdafelület újul meg várhatóan június elejéig. A kivitelezés magába foglalja az érintett járdaszakaszok bontását, az új felület tükrének kialakítását, a zsaluzást, az új ágyazat elkészítését, a tömörítést, a betonozást, a kopóréteg képzését, valamint az utógondozást – tudtuk meg Zalai Mihály alpolgármestertől.

Zalai Mihály elmondta, a programban összesen 36 közcélú munkavállaló vesz részt, a felújítás további ütemezéséről pedig folyamatosan tájékoztatják a lakosságot az OrosCafén.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.