- hirdetés -

Remek este volt – így összegezte a szombati programot Antali Zoltán. A táncpedagógus jubileumot ünnepelt, könnyekkel teli szemekkel, meghatottan, boldogan.

45 éve a tánc világában – ezt a címet kapta az a rendezvény, melynek az evangélikus iskola díszterme adott otthont szombat este. A felnőtt tánciskolások 23. bálját rendezték meg, és egyben jubileumot is ünnepeltek. Antali Zoltán táncpedagógusnak 45 éve, 1967 óta a tánc az élete. Pályafutásáról, eredményeiről itt olvashattok, egy korábbi cikkünkben.

Palotás, bécsi keringő, tangó, charleston, cha-cha-cha, rumba, angol keringő – és még sorolhatnánk, a szombati bemutatón is színes volt a paletta. 6 csoportban, mintegy 85-en, kezdők és haladók mutatták meg, mit tanultak az elmúlt hetekben, hónapokban, és több meglepetés produkció is volt. Antali Zoltán egykori táncpartnerével, Győri Edittel lépett a közönség elé, majd a charlestonnal teremtettek fergeteges hangulatot.

Antali Zoltán 45 éve táncol a parketten (klikk a képre) Fotók: Melega Krisztián

A programon Antali Zoltán elmondta, hogy remekül sikerült valamennyi produkció, családias, baráti hangulatban telt az este. Ismét kiemelte, a tánc nevel, értékeket közvetít, harmóniával és derűvel tölti meg lelkünket.

Az újabb tánctanfolyam ősszel indul, október elsejétől kezdőket és haladókat is vár Antali Zoltán táncpedagógus, aki mint korábban hangsúlyozta, a táncot minden korosztály számára hozzáférhetően, a kulturált szórakozás és az illem szabályaival együtt oktatja.

Az orosházi bál kapcsolódott a Tánc világnapjához is, melyet április 29-én ünneplünk. A wikipédia ezt írja: Az ünnepet 1982-ben az UNESCO Nemzetközi Színházi Intézetének egy részlege, a Nemzetközi Táncbizottság hozta létre. Időpontját Jean-Georges Noverre francia táncos és balettművész születésnapjára rakták.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.