- hirdetés -

Az OKÉ szervezésében mintegy félszázan tekertek vasárnap délután a nagymágocsi kastélyhoz a Föld napja alkalmából.

Az Orosházi Kerékpárosok Érdekvédelmi Egyesülete (OKÉ) szervezésében április 22-én délután a nagymágocsi kastélyhoz tekertek a helyi bringások.  A kerékpáros egyesület tagjai évente két alkalommal rendeznek kerékpáros felvonulást. Az autómentes napon szeptember 22-én mindig a városban tekernek, hiszen ekkor főként a városi kerékpározást népszerűsítése a cél. A Föld napján, április 22-én viszont elsősorban a környezet- és természetvédelem fontosságára hívják fel a figyelmet. Így az OKÉ tagjai soraikban a vállalkozó kedvű kerékpárosokkal a környékbeli nevezetességeket látogatják meg.

Kitekerték magukat (klikk a képre) Fotók: Czirok Bence

Idén az Orosházától13 kilométerre lévő nagymágocsi Károlyi-kastélyba tekertek a bringások – tudtuk meg az egyesülettől. A szervezők felhívására mintegy ötvenen hagyták figyelmen kívül az esős időjárás előjelzéseket, a hűvös időjárást. A délután azonban őket igazolta.

A lelkes csapatnak ugyan nagy szélben kellett eltekernie a célig de a kastélypark látványa feledtette a fáradtságot. A csoport lehetőséget kapott, hogy a régi épület szépségét nem csak kívülről, hanem belülről is megcsodálhassa. A park ősi fái, a tó vize és a régmúltat idéző épület eszébe juttata a résztvevőknek, hogy a természetvédelemhez épített emlékeink, a környezetünk ápolása, óvása is hozzá kell, hogy tartozzon.

A túra sikeréhez hozzájárult, hogy az előre beharangozott eső megvárta, míg mindenki biztonságosan visszaért Orosházára, de telekgerendási tagjuk is hazaért még az eső előtt.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.