- hirdetés -

Elméleti és gyakorlati tudásukról adtak számot az általános és középiskolások.

A Magyar Vöröskereszt tevékenységei között kiemelkedő fontosságú az elsősegélynyújtás elméleti és gyakorlati ismereteinek minél szélesebb körben történő tanítása és a humanitárius szemléletmód terjesztése. E célok megvalósítás érdekében a Magyar Vöröskereszt Orosházi Területi Szervezet április 16-án rendezte meg általános és középiskolások részére az évtizedek óta hagyományos felmenő rendszerű területi elsősegélynyújtó versenyt.

A megmérettetésnek ezúttal is a református iskola adott otthont. A csapatoknak elméleti és gyakorlati feladatokat kellett megoldaniuk, amit a zsűri – Kovács Tibor az Orosházi Mentőállomás vezetője és Szilágyi Mihály mentőtiszt – értékelt. A versenyre az orosháziak mellett Pusztaföldvárról és Tótkomlósról érkeztek az ötfős csapatok.

Az első helyen végzett csapatok képviselik az orosházi területi szervezetet a megyei versenyen, ami április 27-én lesz a Táncsics tehetségközpontban.

Az általános iskolásoknál első lett a református iskola csapata (Dimák Andrea, Fekete Anett, Sonkolyos Brigitta, Jankov Anna, Benkő Zsanett, felkészítő: dr. Kincses Istvánné). A középiskolásoknál pedig a Táncsics Mihály Közoktatási Intézmény és Tehetségközpont csapata (Gigacz Ádám, Muntyán Nóra, Göblyös Zsuzsa, Behringer Fanni, Pillár Napsugár, felkészítő Lánczi Katalin védőnő).

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.