- hirdetés -

Az orosházi tornász élete második olimpiájára készül, ahol a legjobb 24-be várja magát. A többszörös magyar bajnok sportolót edzés közben látogattuk meg Békéscsabán.

Az elmúlt hétvégén Böczögő Dorina négy szeren is indult az országos bajnokságban. Ugrásban és gerendán aranyérmet akasztottak a nyakába, míg talajon és felemáskorláton bronzérmet szerzett.

Dorina gerendán is készül Londonra (klikk a képre) Fotók: Rosta Tibor

Dorina azt mondta, hogy csak részben elégedett az eredménnyel, de összességében nem panaszkodik, hiszen könyöksérülése miatt csak pár napja kezdte el a rendes edzésmunkát.

A békéscsabai edzőcsarnokban ezért néhány elemet még könnyítve végzett, hiszen nem akart újra rásérülni a könyökére. Gerendán és korláton gyakorolta az elemeket, mindent többször megpróbálva és finomítva.

Dorinának a londoni olimpiáig még több versenye lesz, de a gyakorlataiba új elemek beépítésére már nincs idő.
– Ezen a héten megyek Olaszországba, és a világkupán is tornázom majd Gentben. A sérülésem kiheverem az olimpiáig, azzal nem lesz gond. Az eddigieket kell tökéletesre fejleszteni. A lényeg, hogy magabiztosan, szépen és tisztán meglegyenek a gyakorlataim, a többi pedig már nem csak rajtam múlik. Jó lenne az egyéni összetett 24-es fináléba bejutni, ezért dolgozom. Elég régen benne vagyok a sportágban, a bírók már megismertek, ez pedig rengeteget számít a sport diplomáciában – fogalmazott bizakodóan.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.