- hirdetés -

Ötödik születésnapját ünnepli a napokban a (F)Apácák Énekstúdió, vasárnap bolondos koncertet adnak.

Mi hívta életre a csoportot és milyen sikereket tudhatnak maguk mögött? – kérdeztük Nagy Krisztina énekművészt, a stúdió vezetőjét.

– Álmaim között mindig is a színház szerepelt, de az élet úgy hozta, hogy zeneiskolában tanítok. 2007-ben megalapítottam a (F)Apácák Énekstúdiót, azzal a céllal, hogy kisebb zenés darabokat mutassunk be. A legelső fellépésen az Apácashow című film egyik betétdalát énekeltük, az orosházi fúvósok kíséretében, innen ered a nevünk is.

– Hogyan összegezné az elmúlt öt évet?

– Említeném a Bolondos koncertjeinket, ami ebben az évben pont április 1-jére esik. A városban és a környező településeken számos fellépésünk volt. A legbüszkébb három musical-re vagyok: az Evita keresztmetszet, amit Csernai Lajos kollégám hangszerelt át és a Zeneiskola tanárai élőzenei kíséretet adtak az énekhang alá (2009), majd a Dzsungel könyve következett (2010), itt a tánc részét Keresztesné Deák Andrea és Horváthné Kriczki Zita kollégáim tanítottak be. Ebből 4 telt házas előadás volt a művelődési központban. Tavaly mutattuk be a Légy jó mindhalálig című musicalt, itt mindent magunk csináltunk. Szeretném megemlíteni a Rotary Club Orosházát, akik a díszlet vázát adományozták és Felföldiné Tóth Erika kolléganőmet, hiszen mindegyik musical díszlet festése az ő keze munkája, valamint Szénási Anikó kolléganőmet, aki a zongorán közreműködik.

A Légy jó mindhalálig című musicalt is előadta a stúdió (Fotó: Rajki Judit)

– Versenyeken is részt vesznek?

– Rengeteg versenyre készítettem és készítek fel tanítványokat. Akik az 5 év alatt a legtöbb eredményt hozták: Haskó János, Lőrincz Leilla, Makra Noémi, Halupa Zoltán, Bakos Bettina, Németh Ibolya, Nagy Vivien, Seres Angelika. Nagyon fontos, hogy azokat a tanítványokat, akik megszerették a színpadot, felkészítsem a különböző ének- és színiiskolák felvételijére. Minden évben van 1-2 olyan diákom, aki sikeresen felvételizik.

– Milyen programokra készülnek mostanában?

– Március 31-én Aradra megyünk az Ezüst Hóvirág Nemzetközi Tánc és Énekversenyre, ide 4 tanítványt viszek. Másnap lesz a születésnapi koncert Orosházán, amelyre szeretettel várunk mindenkit! Őszre szeretnénk egy nagyobb darabot színpadra állítani, de erről még többet nem árulhatok el.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.