- hirdetés -

Varga Zoltán közleményében a gyógypedagógiai iskola miatt szólalt meg újra.

Az MSZP orosházi országgyűlési képviselője már tartott korábban sajtótájékoztatót a témában még a parlamenti szavazás előtt. Hétfőn megvolt a szavazás, ami után ma újabb közleményt adott ki.

Varga Zoltán szerint „hazug az az állítás, amelyben azt mondja Orosháza Fideszes városvezetése, hogy elkötelezett a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET) által fenntartott Wesley János (korábbi gyógypedagógiai) iskola iránt. Ezen a héten hétfőn megtörtént a végszavazás a H/5854. számú országgyűlési határozati javaslatról. Ebben a javaslatban a kormánypárti többség – köztük Dancsó József polgármester is − több egyház kérelmét – így a MET pályázatát is az egyházi elismerésről – elutasította” – írja a képviselő.

Úgy fogalmaz, az elutasítás nagyon nehéz helyzetbe hozta a fenntartót, hiszen az 1997. évi törvény szerint egyházi kiegészítő normatívát csak az elismert egyházak kaphatnak. Szerinte tovább nehezíti az Orosházán iskolát fenntartó MET helyzetét az is, hogy 2012-ben mindenképpen elesnek az 1%-os adófelajánlásoktól.

„A döntés azt bizonyítja, hogy a Fidesz mindent képes a politika oltárán feláldozni. Még a hátrányos helyzetű gyermekek oktatása sem fontos a számukra, csak a politikai bosszú egy lelkészen, aki nem tett mást, csupán elmondta a véleményét egy rendezvényen. Felháborító, hogy a Fidesz sajtóközleménye tudatosan félrevezeti a közvéleményt – zárja sorait Varga Zoltán.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.