- hirdetés -

Hova tűnt Dancsó József? Orosháza polgármesterének nem fontos a Wesley János iskola sorsa? – reagál az MSZP a Fidesz reagálásra.

Varga Zoltán MSZP-s képviselő múlt pénteken tartott sajtótájékoztatót annak kapcsán, hogy a Wesley iskolát fenntartó Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET) vélhetően nem kap egyházi státuszt. Erre reagált a Fidesz, most pedig az orosházi MSZP elnöksége.

Az ellenzéki párt szerint hazugság, hogy az Országgyűlés előtt lévő, az egyházak jogállásáról szóló kormánypárti javaslat nem érinti az orosházi volt gyógypedagógiai iskola sorsát. Az MSZP szerint igenis érinti, és a Iványi Gábort, az iskolát fenntartó MET elnök-lelkipásztorát idézik: A MET Egyház „főiskolai, közoktatási és szociális intézményhálózatában több ezer személyről gondoskodik, és mintegy 800 munkahelyet tart fenn. Hamis és törvénytelen döntésével a jelenlegi kormány és parlamenti többség elsősorban az ő sorsukat veszélyezteti.”

„Varga Zoltán MSZP-s országgyűlési képviselő erre a veszélyre mutatott rá. Ő a Parlamentben módosító indítvánnyal tette volna lehetővé a MET egyházi jogállásának megőrzését. Dancsó József miért nem csatlakozott ehhez? Az MSZP Orosházi Szervezete évek óta következetesen tiltakozik Dancsó József önkormányzati iskolarendszert romboló tevékenysége ellen. A szocialista városvezetés alatt önkormányzati fenntartású volt a gyógypedagógiai iskola is. Most miért nem az? Örülnünk kell, hogy a szülők 2010-ben rátaláltak a MET Egyházra, amely megmentette az iskolát a bezárástól” – írják.

Szerintük a Fidesz szeretné elterelni a figyelmet arról, hogy „napokon belül szavazni fognak az Országgyűlésben a képviselők erről a törvénymódosításról. És akkor fehéren-feketén ki fog derülni, hogy Dancsó József mi mellett teszi le a voksát. Többet ér-e neki a pártfegyelem, mint a város, a közösség, amelyet képvisel? És akkor végre meg kell majd szólalnia: nem bujkálhat tovább!” – zárul a közlemény.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.