- hirdetés -

Több évtizedes álom valósul meg az Orosházi Rock és Blues Egyesület indulásával.  A rock, blues, jazz rajongók jelentkezését várják.

Csaknem 30 éves álom válik valóra Orosházán, a megyei bíróság ugyanis hivatalosan bejegyezte az Orosházi Rock és Blues Egyesületet – tudtuk meg Mihály Zoltántól, a Rock Klub egyik alapítójától.

– Az orosházi zenei életben mindig is jelen volt a rock és a blues. Voltak próbálkozások a ’80-as évek elején a Piros Presszóban, a Tallon sörözőben élő koncertek voltak. A Kétárbócosban inkább a fiatalabb generációk számára rendeztek koncerteket – sorolta Mihály Zoltán. – Lénárt Léna Ferenc két éven keresztül tartott rocktörténeti előadásokat a régi könyvtárban, majd jött a Blues Cafe, a Kossuth utcai blueskocsmában különféle rock és blues zenei csemegéket hallgathattunk szombatonként. A ’90-es évek elején mintegy egy évig a helyi Rádió 47 hullámhosszán minden vasárnap este Rockpanoráma műsorommal jelentkezhettem. Sajnos mindezek megszűntek, de a rock és blues iránti vonzalmunk csak erősödött, hiszen a rock örök és elpusztíthatatlan!

Épp ezért fogtak össze a rock orosházi szerelmesei, hogy megalapítsák az egyesületet, összefogják a rock és blues rajongók táborát, és a fiatalabb generációnak átadják zenei élményeiket, tudásukat. Az egyesület hamarosan megnyitja kapuit, és lehetőséget teremt arra, hogy a rock, blues, jazz rajongói rendszeres időközönként összegyűlhessenek. A klub indulásáról beszámolunk majd, addig is az alábbi elérhetőségeken jelentkezhettek: oroshazirockklub@gmail.com, 06-30-8206434 (Mihály Zoltán), 06-30-4862031 (Lénárt Ferenc).

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.