- hirdetés -

Sporttörténelmi sikert ért el 2011-ben az orosházi Kárai Tamás. A touring kategóriában induló, Skodával versenyző kiváló pilóta Magyarország első felnőtt autósport Európa-bajnoki címét szerezte meg. Idén a cél a bajnoki cím megvédése.

Kárai Tamás 2000-ben kezdte pályafutását. A sportágválasztás nem volt véletlen, hiszen a vezetés az élete része, és mivel az autókrossz típusú versenyzés Orosházán több éve működött már akkor, így egyértelmű volt a választás. Azt mondja, a zárt pályán, egymás ellen „harcoló” versenyautók különleges pillanatokat okoznak mind a pilótáknak, mind a szurkolóknak.

Kárai Tamás a győzelemre hajt (Archív fotó: Kecskeméti Krisztina)

Ha már pillanatok… elmondta, az eddigi legszebb pillanat természetesen a tavalyi évben történt, amikor az utolsó futamon, az olaszországi Maggiore-ban megnyerte az Európa-bajnoki címet. Nehéz év van mögötte, hiszen minden futamon a maximumot kellett nyújtania, és folyamatosan a legjobbat kihoznia magából és az autóból is. Évek óta cél, hogy a legjobb eredményt érje el a csapat, és 2011-ben szerencsére ez sikerült.

– Sok-sok munkaóra és izgalom jellemezte az elmúlt éveket, de a bajnoki cím átvételekor bebizonyosodott, hogy megérte. Tavaly, az utolsó versenyre sok barát és szurkoló eljött, akikkel együtt még felemelőbb volt átélni azt, hogy az ország első autósport Európa-bajnoka lettem. Azóta is rengeteg gratulációt és elismerést kapok, ismeretlen emberek állítanak meg az utcán, akár csak egy kézfogás, egy pár jó szó erejéig. Ez nagyon sokat jelent a 2012-es évet nézve is, hiszen nem lehet más a cél idén, mint a bajnoki cím megvédése. Ezért már most nagy erőkkel dolgozunk. Az autó marad, idén is a Skoda Fabiával fogunk rajthoz állni – emelte ki Tamás.

Az orosházi pilóta 2012-ben az év autóversenyzője cím birtokosa, mely szintén mutatja, Kárai Tamás sporttörténelmet írt Európa-bajnoki címével és eddigi sikereivel.

Kárai Tamás 1973. október 20-án látta meg a napvilágot Orosházán. Tanulmányait szülővárosában végezte, és azóta is lokálpatriótaként éli életét. Két gyermek édesapja. Feleségével – családi vállalkozásként – daruzással és szállítmányozással foglalkoznak. Munka és sport jól kiegészítik egymást, az autókrossz kiváló kikapcsolódást biztosít Tamás és a család számára egyaránt.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.