- hirdetés -

Bálban és szalagavatón csinosan. Tippek a Szilvia Szalontól.

Tudatos öltözködéssel, néhány trükkel előnyösen formálhatjuk a képet, amely a tükörből néz vissza ránk. Elsősorban a személyiség és az ízlés befolyásolja a döntést, de tudnunk kell, milyen alkattípusba tartozunk, és annak milyen fazon áll jól. Egyet sose feledjünk el, minden alkatnak jól áll egy mosolygós, vidám kísérő partner!

A Szilvia Szalon jóvoltából havi rendszerességgel foglalkozunk majd „divatos” témákkal, öltözködési tanácsokat, tippeket adunk mindenkinek, akinek nem mindegy, mit visel. A kiemelt alkalmakra most a galériában látható ruhák is ötletet láthatnak a romantikus és a bevállalósabb, dögösebb stílust képviselők.

Körte alkat: kesnykeny felsőtest, váll nem széles, karcsú derék, széles csípő, erős comb. Számára előnyös a derekat hangsúlyozó, öves ruha, valamint az A vonalú szoknyás estélyi, amely leplezi a széles alsótestet. Az ejtett vállú ruha szélesebbnek mutatja a vállat, így ellensúlyozza a csípőt. A bő ujjú és a húzott vállrészű modellek is ezért ideálisak. Neki nem ajánlottak a nyakpántos és az amerikai vállas (a vállat szabadon hagyó) ruhák, a testhez simuló fazonok, illetve a szűk szoknyás modellek. Ha a ruha felső része világos színű, az alsó pedig sötét, keskenyebbnek tűnik a csípő.

Deltás alkat: szélesebb felsőtest, hangsúlyos váll, keskeny csípő, nem túl karcsú derék. A deltás típusba tartozók között vannak kis mellű, sportos alakú és dús keblű nők is. Számukra előnyös az úgy nevezett empir fazon, amely a mell alatti szabásvonal által leplezi a nem túl karcsú derekat. Jó választás az egyenes vonalú estélyi és a szűk szoknyarészű ruha is. Ideális a mély, ovális vagy V nyakkivágás, amely ellensúlyozza a széles vállat. Nem ajánlottak a derékba szabott modellek, a válltöméses ruhák és a húzott vállú, bő ujjú estélyik.

A ruha mellett az ékszerre is figyeljünk (klikk a képre) Fotók: Kecskeméti Krisztina

Molett alkat: domború, telt idomok, némi súlyfelesleg. A pluszkilók elhelyezkedése szerint a körte vagy a deltás típusba tartozik. Előnyös az alakot lazán követő estélyi, amelyet lágy esésű anyagból varrtak, ez leplezi a pluszkilókat. Fontos, hogy a ruha sehol ne feszüljön a testre. A függőlegesen futó szabásvonalak vékonyítanak. Nem ajánlottak a szűk, testhezálló fazonok, a húzott szoknyás modellek, a merev anyagú ruhák.

Filigrán alkat: alacsony növésű, kifejezetten vékony csontozatú, nincs súlyfelesleg. Ennél az alkattípusnál a kis mell a jellemző. Számukra a szűk vonalú ruha és a sellő fazon előnyös, amely kiemeli a karcsúságot. A kissé trapéz szoknyás estélyi és az amerikai vállas ruha is jó választás. Nem ajánlottak az erősen bővülő szoknyás és széles fodros ruhák, valamint a nagy mintás modellek.

Homokóra alkat: felsőtest és alsótest arányos szélességű (mellbőséged és csípőbőség közel azonos), karcsú derék. Ennél az alkattípusnál az esetleges pluszkilók egyenletesen oszlanak el a testen. Számukra a sellőfazon, a testhez simuló ruha, valamint a míderből és bő szoknyából álló estélyi előnyös. A szűk szoknyás modellek szintén ideálisak, aki alacsony, kerülje a nagyon bő szoknyás modelleket.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.