- hirdetés -

Szenttamáson, népzenei örökségünk közös ünneplésén orosházi is volt. 

Tizedik alkalommal rendezték meg Szenttamáson, Orosháza testvérvárosában az Őseink zenéje népzenei gálát. A nagyszabású rendezvényen fellépett többek közt a vajdasági tagokból is álló Mentés Másként Trió, a szabadkai Juhász zenekar, a sort a Heveder együttes zárta.

A gálát 2002-ben rendezték meg először, az eredeti elképzelése Alilović Gojkónak az volt, hogy egy kis időre a zenészek ne a táncosok kísérői legyenek, hanem ők maguk kerüljenek rivaldafénybe. A rendezvény azóta kinőtte magát, idén már új helyszínen gyűlt össze több, mint ezer érdeklődő, köztük Orosháza képviseletében Tóth Zoltánné. Az önkormányzati képviselő élményekkel gazdagodva tért haza a táncházat is kínáló, a népzenei örökségünk (határoktól függetlenül) közös ünneplését szolgáló rendezvényről.

– Jó volt ott lenni, magyarnak lenni, hallani az autentikus magyar népzenét és a táncházat sem hagytuk ki – számolt be a képviselőasszony. – Az Őseink zenéje rendezvényt az Arany János Magyar Művelődési Egyesület és a Citerazene-barátok Klubja szervezte, támogatta a Szenttamás testülete is. A gála hagyományaink, kultúránk ápolását szolgálta, és ez különösen fontos a határon túl élő magyar közösségek életében.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.