- hirdetés -

A város egyik legrégebbi épületének felújítására mintegy 50 millió forintra van szükség.

A művészeti iskola Vörösmarty utcai épületében ezekben a hetekben tisztasági festést tartanak. Az mindenképpen rendkívüli, hogy a tanév során, tanítási időben végeznek ilyen munkálatokat, de mint Jakab Annamária igazgatótól megtudtuk, a közmunka program keretében most kaptak az önkormányzattól munkaerőt. Egy pályázatból már korábban tudtak festéket beszerezni, így kihasználták ezt a lehetőséget. Az épület fiatalabbik szárnyát újítják fel, valamint a „faház” néven ismert épületet: a falak és a nyílászárók belső festése történik meg.

A tervek szerint jövő hét végére el is készülnek ezzel, ám a másik nem mindennapi látvány az iskola folyosójának és egyes termeinek falain látható repedések.

Aládúcolták a folyosót (Fotó: Rajki Judit)

– A jelenség nem mai keletű – mondja az igazgató – de a téli szünet előtt láttam olyan mértékű változást, amiről a fenntartó önkormányzatnak is szóltam. Azonnal intézkedtek, statikus vizsgálta meg az épületet, és kiderült: nincs szó baleset-, vagy életveszélyről, de a biztonság kedvéért aládúcolták a folyosót. A szakvélemény szerint az épület csapadék-elvezetése nem megfelelő, ez az oka a jelenségnek: mind az utcafronton, mind pedig hátul az udvar felé az ereszcsatornákból nem megoldott a víz elvezetése. A végleges megoldást a födémszerkezet felújítása jelentené, amiről a fenntartó dönt.

Nagy Ádám, a városháza sajtóreferense elmondta: az önkormányzat jó gazdaként figyel az épületre, de a költségvetés még tervezési szakaszban van, így a kérdésben korai nyilatkozni. A város egyik legrégebbi épületének felújítására mintegy 50 millió forintra van szükség.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.