- hirdetés -

A magyar csapat számítása szerint az orosházi tornász olimpiai kvótát szerzett Londonban, a tornászok tesztversenyén.

A hazai szövetség (MATSZ) főtitkára, Altorjai Sándor a Magyar Távirati Irodának elmondta, Böczögő Dorina a 3. forduló után 53,265 ponttal a 7. helyen állt, a 4., utolsó fordulóban pedig kilencen léptek még a szerekhez, így – bár hivatalos végeredmény csak csütörtökön várható – a magyar tornász legrosszabb esetben is 16., ami szinte biztos olimpiai indulási jogot jelent.
– A nemzetközi szövetségtől csütörtökön kapjuk meg a hivatalos eredményt, de azt gondolom, Dorina a négyes csoport versenyzői közül is megelőz majd legalább kettőt-hármat, így teljesen biztosra vehető, hogy megszerezte a kvótát – nyilatkozta a hazai szövetség főtitkára szerda este.

19 évesen a második olimpián

Csütörtökön délután még nem volt hivatalos eredmény, de mindenki biztos a kvótában. Az olimpiai tesztversenyen a női egyéni összetettben kilencvenhatan indultak, Böczögő Dorina a 29. lett. A Dorina előtt végzettek közül azonban ki kell húzni azokat, akik már csapatban vagy egyéniben kijutottak, így a 19 éves orosházi lány a nyolcadik helyen zárt, és ez bőven elég volt a kvótaszerzéshez.

Ismét szoríthatunk Böczögő Dorináért
(Fotó: Facebook)

Csütörtök délután telefonon értük utol Dorinát, aki még Londonban van.
– A csarnok nem volt ismeretlen számomra, korábban már voltam itt. Fontos volt, hogy talajon kezdhettem és a gyakorlat is jól sikerült, így nagyobb volt az önbizalmam a továbbiakban. Ugrásban inkább a könnyebb, de biztosabb gyakorlatot választottam, mert itthon fájt a bokám, és nem kockáztattam. A korlát gyakorlatom előtt kissé izgultam, mert a leugrással voltak problémáim, de a végén ez is jól sikerült, így a gerendára már magabiztosan mentem fel és ott sem volt probléma – mesélte fáradtan, de boldogan.

Elmondta, szombaton érkeznek haza, jutalma egy kis pihenő lesz. Utána viszont megkezdi a felkészülést az április végi EB-re és az olimpiára.
– Nagy kő esett le a szívemről, és nagyon boldog vagyok, hogy Peking után Londonban is kint lehetek az olimpián, ezért megérte keményen dolgozni.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.