- hirdetés -

Talpon maradtunk és ez a lényeg. Röviden így értékelte a 2011-es évet Prozlik László, Gádoros polgármestere.

Az egyik legnagyobb eredménynek azt tartja, hogy a községnek sikerült megőriznie fizetőképességét, minden intézményét rendben működtette, mindemellett a pályázati beruházásokat is végrehajtotta. Utóbbiak közül a legfontosabb a csatornázás, amelynek előkészítésére szintén tavaly tettek pontot.

Kiemelte, hogy mindeközben az ott élők kényelmét szolgáló felújítások, építkezések is megvalósultak és a költségvetés pozitív mérleggel zárt. A polgármester úgy véli, jelen gazdasági helyzetben ez komoly eredmény.
– Talpon maradtunk és gazdaságilag is a község él. Azt persze mellé kell tenni, hogy igen, nagyon jól tudjuk és tudom én is, hogy csak a legszükségesebbre próbáltunk költeni 2011-ben, a legszükségesebb állagmegóvásra, illetve balesetveszélyt próbáltuk meg elhárítani. – fogalmazott a polgármester.

dr. Prozlik László
(Fotó: Rosta Tibor)

Ebbe a körbe tartozott a fogorvosi rendelő, amelynek felújítása elengedhetetlen volt. Az épület teljes külső-belső renoválása mellett korszerű eszközöket és berendezéseket is vásárolt az önkormányzat. Részben ennek is köszönhető, hogy új fogorvos érkezett a községbe, aki helyettesítéssel ugyan, de rendszeres ellátást biztosít.

A másik nagyon jelentős beruházás a csatornázás, melynek látható eredménye ugyan még nincs, de három éves elkészítő munka után tavaly júliusban kiderült, hogy nyert a pályázat.
– Ezt követően, közvetlenül a támogatási szerződés után nagy léptekben – igaz, már készültünk erre – kiírtuk a közbeszerzést és 2011 november végén és december elején aláírtuk a támogatási szerződést úgy a csatornázásra, mint a szennyvíztisztító telep kivitelezésére.

Ezekben a hetekben választják ki az alvállalkozókat és amennyiben az időjárás engedi, február végén, március elején megkezdődik a tényleges munka, emellett készülnek a szennyvíztisztító telep technológiai és kiviteli tervei is.

-Foglalkoztatási szempontból sem volt eredménytelen a 2011-es esztendő, a rendelkezésre állási támogatásból és közfoglalkoztatás keretében csaknem 100 főnek adott munkát az önkormányzat. Ez a Start munkaprogram keretében, bár kevesebb emberrel, de idén is folytatódik – vázolta a terveket a gádorosi polgármester.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.