- hirdetés -

Az anyagi helyzet továbbra is kritikus, de kitartanak az orosházi ping-pongosok.

A napokban közöltük az Asztalitenisz SE Orosháza vezetőjével, Bogdánffy Csabával készített interjúnkat, amiben a 2011-es esztendő eredményeinek elemzése mellett a sportvezető meglebegtette, hogy pénzhiány miatt visszaléptetik az EXTRA ligából első csapatukat.

A klub ma közleményben tudatta velünk az elnökség döntését.

– Az Asztalitenisz Sportegyesület Orosháza elnöksége áttekintve a kialakult helyzetet úgy döntött, hogy a jelentős finanszírozási gondok ellenére az EXTRA Ligában jelenleg ötödik helyen álló csapatot nem lépteti vissza a bajnoki küzdelmektől. A 2011-2012 évi bajnoki szezon tavaszi fordulóinak befejezése után, a lehetőségek tudatában határoz a további sportszakmai célkitűzésekről – írják.

A pozitív döntés meghozatalában fontos tényezőként vették figyelembe az évtizedek alatt felépített egyesületi modell által megteremtett eredményeket, azt, hogy a visszalépéssel nem akarták irreálisan befolyásolni a bajnokság lebonyolítását, nem kívánták a jövőre nézve hátrányos helyzetbe hozni az egyesületet, beleértve a kiemelkedő eredményeket produkáló utánpótlást. Jelentős szempontként értékelték a csapat tagjainak lehetőségeit, mivel a bajnoki szabályzat szerint egy versenyző az adott bajnokságban csak egy egyesület színeiben szerepelhet, más sportágakkal szemben nincs lehetőségük az átigazolásra.

Nem utolsó sorban bíznak a sporttámogatási rendszer pozitív változásaiban, a szponzori kör bővülésében, a bevételi források szélesedésében. Az elnökség továbbra is mindent megtesz a szabadidős és a versenysport feltételeinek biztosításáért, melyhez kérik a sportszerető közvélemény támogatását – zárul a közlemény.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.