- hirdetés -

Kilépett az orosházi kistérségből és készül az új civiltörvény hozta változásokra az Orosházi Nyugdíjasok Érdekvédelmi Egyesülete.

Az Orosházi Nyugdíjasok Érdekvédelmi Egyesülete a napokban dr. Násztor Sándor elnök előterjesztése alapján összegezte az elmúlt év főbb történéseit és körvonalazta tennivalóit a várható új civil törvény figyelembevételével. Szerkesztőségünkbe eljuttatott beszámolójukban kiemelik, hogy az egyesület fennállása tizenhetedik évében a legsikeresebb esztendőt zárta. Önkéntes alapon működik a ház, az orosházi modell a megyében is egyedül álló. Az egyesületen belüli közösségek (klubok, baráti körök, csoportok), szerteágazó közhasznúsági tevékenységek önmagukért beszélnek. Szintén az egyesület sikerét igazolja, hogy a taglétszám csaknem félezer, a rendezvények, programok, szolgáltatások kapcsán azonban ennél jóval többen, mintegy másfél ezren fordulnak meg a Töhötöm utcai székházban.

A házon belüli sokféle közösségi programok, jószolgálati lehetőségek, különösen az egészségmegőrzés terén (vérnyomásméréstől a gyógytornáig) százak örömére szolgál. Ezt egészíti az év folyamán vagy tucatnyi belföldi-külföldi kirándulás. Jelentős a városi közéleti közreműködésük is, ezt jelzi többek közt az egyesület és az üvegipari nyugdíjasok Baráti Köre kezdeményezésével megvalósult üveggyári alapítási fél évszázados megemlékezése, ennek kapcsán elkészült Az orosházi üvegipar rövid krónikája c. kiadvány is.

„Az egyesület csak a városi önkormányzat idősbarát segítő viszonyával, támogatásával volt lehetséges és lesz továbbra is elérhető. Ugyanakkor a Töhötöm utcai missziós besegítés a városi intézményi szolgálatba kölcsönös érdek. Meg kell említeni azt is, hogy az év során voltak, akik a sok fáradtsággal összehozott közösségünk létét zavarták meg és esetenként bizonyos politikai hátterű akciókat kellett elhárítani. Szigorúan ragaszkodunk ezután is mostani szellemiségünk őrzéséhez, az alapszabályunkban rögzített pártsemlegességes szellemiségünkhöz, a mi saját és orosházi érdekérvényesítésünkhöz. Ezek alapján kiléptünk az orosházi kistérségi nyugdíjas szervezetből. Az egyesület vezetése most felkészül az új civiltörvény figyelembevételével, meggyőződésünk, hogy egy ilyen sajátos és példaértékű civil közösségnek a jövőben is lesz létjogosultsága” – zárja tájékoztatóját az Orosházi Nyugdíjasok Érdekvédelmi Egyesülete vezetősége.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.