- hirdetés -

A Szokolay Bálint Madrigál Kórus karácsonyát az ünnepkör dallamainak éneklésével ünnepelte.

A madrigálosok december 16-án este az evangélikus óvodában énekeltek a kicsinyeknek, és a megjelent szülőknek. December 17-én 15 órakor pedig az orosházi katolikus templomban hallhattunk lelket felemelő hálaénekeket. Józsa Mihály színművész nem csak konferált. Az ünnepet magasztaló, s talán kicsit szokatlanul magyarázó verseket szavalt.

A hangversenyt ifjú énekesek, a  Táncsics Kórus tagjai nyitották meg. Tiszta, csengő hangjukkal, a dallamok lágy megformálásával, a pontos ritmusok határozott megszólaltatásával a hallgatóságot különleges élménnyel gazdagították. Karnagyuk, Pörneki Attila határozottan, magabiztosan irányította a kórust. Mozdulataival formálta, megjelenítette a művek dallamvonalát. Zongorakísérőjük, Pörnekiné Csige Eleonóra pontos, kiegyensúlyozott zongorajátékával, harmóniai aláfestésével erősítette a kórust, és a két angyali hangú szólistát Horváth Dorinát és Vági Dórát. A templom akusztikája fokozta az élményt. Segítette az énekeseket a dallamhangok megformálásában, az együtthangzás örömének átélésében.

A Szokolay Bálint Madrigál Kórus énekel a templomban (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

A Szokolay Bálint Madrigál Kórus 14 tagja a tőlük már megszokott zenei igényességgel szólaltatták meg a műveket. Összeszokott, kiegyensúlyozott hangzásviláguk, műsorválasztásuk az ismeretlen hallgató számára talán egysíkúnak tűnik. Aki viszont gyakoribb hangverseny-látogató, felismerheti az előadásukban rejlő, lélekre hatni akaró, lelki elmélyülésre ösztönző szempontot. A kórus minden tagja nagyszerű hangi adottsággal rendelkezik. Így nem probléma, ha szólót is kell énekelniük. Ezen az estén is hallhattuk Belláné Dananai Anita szóló énekét. Karnagyuk Mosolygó Miklós a dallamok megformálásával igyekszik a hallgatóságot felejthetetlen örömhöz juttatni, olyanhoz, melyet a kórus maga is átél az előadás folyamán.

A szép számban megjelent közönség tapssal köszönte meg a koncertet.

December 18-án délután Székkutason énekelt a Madrigál kórus. A Katolikus Templomban mutatták be a karácsonyi hangverseny műsorát. December 23-án délután Nagymágocson, az idősek otthonában hangzanak fel a karácsonyi dallamok.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.