- hirdetés -

A művelődési központ színháztermében tartották december 19-én a városi kórushangversenyt, amelyen Orosháza minden iskolai kórusa bemutatkozott.

Szülők, érdeklődők töltötték meg a termet, a szép dekoráció is hozzájárult az ünnepi hangulathoz. A sort a Kicsinyek Kórusa kezdte, Kardosné Bánhidi Éva vezetésével. Műsorukban közreműködtek a művészeti iskola fuvolistái Kovács Beáta tanárnő felkészítésével, a dalokban közreműködtek: Pintér Vilmos és Szénási Anikó tanárnő. Az Eötvös katolikus iskola betlehemes játékot mutatott be, (felkészítő: Tóthné Somogyi Mária, a kamarakórust vezényelte: Sitkei Katalin, gitáron kísért: Oláh János).

A karácsonyi és adventi dalok sorát a Székács evangélikus iskola diákjai folytatták Domjánné Szólik Anikó tanárnő vezetésével, majd a református két tanítási nyelvű iskola kórusa lépett dobogóra Verasztóné Kiss Gabriella vezényletével, zongorán kísért: Pörnekiné Csige Eleonóra.

A szünet után a Kodály Zoltán Gyermekkórus mutatta be műsorát Makó Ildikó tanárnő irányításával, a Czina iskola diákjai a szeretetről és emberségről szóló gondolatokat tolmácsoltak (felkészítő: Kiss Valéria). A fellépők sorában a Táncsics gimnázium kórusa volt az utolsó, Pörneki Attila karnagy vezetésével.

A fináléban minden kórus egyszerre énekelt (klikk a képre) Fotók: Kecskeméti Krisztina

A karácsonyi hangverseny befejezéseként minden kórus a színpadra vonult, és Pörneki Attila vezényletével elénekelték Georg Friedrich Händel Győzelmi Kórusát a Júdás Makkabeus című oratóriumból. Közreműködtek a művészeti iskola növendékei és tanárai, a művet betanították: Dávidné Bartha Szilvia, Domjánné Szólik Anikó, Makó Ildikó, Mosolygó Miklós, Némethné Roszik Zsuzsanna, Verasztóné Kiss Gabriella

Az est végén Pusztai Lajos, a művelődési Központ igazgatója virággal köszöntötte a felkészítő tanárokat, így köszönve meg munkájukat, a szülők és diákok elégedett büszkeséggel térhettek haza a nagyszabású hangversenyről.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.