- hirdetés -

Édesanyjuknak énekeltek és tanáraiknak is köszönetet mondtak a Vörösmarty Mihály Általános Iskola ének-zene tagozatos tanulói május 18-án a Petőfi Művelődési Központ Szokolay Sándor termében. Ekkor rendezték az intézmény hagyományos évzáró, egyben anyák napi koncertjét.

A Vörösmarty Mihály Általános Iskola ének-zene tagozata hagyományosan minden tanév során két nagykoncertet szokott adni. Az egyiket karácsonykor, a másikat pedig a tanév vége felé közeledve, az Anyák napját követően, ilyenkor előadásukkal szüleik, családtagjaik és pedagógusaik egész éves támogatását, odafigyelését, felkészítését szokták megköszönni.

– Ilyenkor az egész tanév során begyakorolt és megtanult darabokat adják elő a gyerekek a szüleik és nagyszüleik tekintetétől kísérve. Az iskola ének-zene tagozata egyébként nagyon szép évet zárt, hiszen az Éneklő Ifjúság Hangversenyen, mind a Kicsinyek Kórusa, mind a Kodály Zoltán Gyermekkórus fantasztikus eredményeket ért el – mesélte az intézmény igazgatója, Orosz László.

Ezeket a sikereket a program során is külön kiemelték, hiszen a Kicsinyek Kórusa aranyminősítést szerzett, a Kodály Zoltán Gyermekkórus pedig az „Aranydiplomával minősítés” mellett az Év kórusa címet is elnyerte. Nem sokkal korábban pedig a már 18. alkalommal megrendezett Budapesti Nemzetközi Kórusverseny és Fesztiválon léptek fel, ahol aranyminősítéssel zártak.

Az élet mit sem ér ünnep nélkül, az ünnep száraz ének nélkül és az ének meghal lélek nélkül – ezekkel a gondolatokkal indították útjára a minden évben rangos eseménynek számító ünnepi koncertet, ahol a zenei tagozatok valamennyi tanulója, a legkisebb első osztályosoktól egészen a búcsúzó nyolcadikosokig ízelítőt adott a tanév során megszerzett tudásból.

A rengeteg felkészülés és verseny pedig nem volt hiábavaló, hiszen a büszke hozzátartozók tekintetétől kísérve felejthetetlen előadásokkal emlékezetessé az estét.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.