- hirdetés -

Újabb mesejátékot adtak elő az orosházi színjátszók és táncosok.

Megfagyott, de hamar kiolvadt a banya a Piruett csoport és a művészeti iskola táncosainak zenés mesejátékában, december 5-és és 6-án a művelődési központban. Négy előadás keretében mintegy 1600 gyerek látta a Fagy a banya előadást, amelyben 50 orosházi diák lépett színpadra.

A Mikulás megmentése volt a feladata a Kiccsaládnak, aki tavasszal, a Sül a banyában már a meséket kiszabadította, és természetesen most is sikerrel jártak. Közben az évszakhoz és az alkalomhoz illő dalokkal szórakoztatták a nézőket, a táncoló hópelyhek és (rém)szarvasok sem hiányoztak a történetből. A mesék világából a Fagyhercegnő udvartartását, a csapadékokat ismerhették meg a nézők, aztán eljuthattak Ingyigirkába, Kazahsztánba, ahol mínusz 73 fokban éldegélt Morc Nyikoláj és Bori boszi. Az ő segítségükkel oldották meg a hercegnő nyelvét, hogy elárulja, hová záratta be a Mikulást. A mellékszál Morc és a hercegnő összemelegedése, amit a banya leleplezett, és igencsak nagy hangerő mellett tett szóvá. Nem csoda, ha a Fagyhercegnő lefagyasztotta. Így ismét a családon volt a sor, hogy Bori boszit is megmentse: a „lécci” jó varázsszónak bizonyult, így az új évet már mindenki békében és boldogságban köszöntötte.

Amikor megfagyott a banya (klikk a képre) Fotók: Rosta Tibor

A mese forgatókönyvét Hajdrik József, a zenéket Farkas András, a dalszövegeket Szabó Norbert írta, a díszlettervező Dankó Richárd, és Pokorniné Zsuzsa volt, a technikai hátteret Verasztó Attila és Mihálka András biztosította.

A felnőtt szereplők: Albert Zoltán, Domján Anikó és Melega Krisztián. A koreográfiákat – stílustól függően – Keresztesné Deák Andrea és Horváthné Kriczki Zita készítették, a szálakat rendezőként Baranyainé Imre Julianna fogta össze.

A szerzők ígérete szerint készül a folytatás, a tervek szerint nyáron láthatjuk a trilógia harmadik darabját.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.