- hirdetés -

A félautomata defibrillátor mellett egyéb mentéstechnikai eszközöket is kapott az orosházi mentőállomás.

A Doherty Hungary Kft. vezetője, Jim Doherty mindig is fontosnak tartotta, hogy azt a közösséget, melynek a cég dolgozói is tagjai, támogassa. Nemrégiben ismét egy nemes kezdeményezés mellé állt, a cég ugyanis az orosházi mentőállomást segítette egy nagylelkű felajánlással.
– Amikor az Országos Mentőszolgálat Alapítvány felkereste cégünket, Jim Doherty ügyvezető-igazgató szívesen tett eleget a kérésnek, és a Doherty Hungary Kft. egy új, félautomata defibrillátor beszerzésével támogatta az orosházi mentőállomást- tájékoztatott Bucsai Edina a cég értékesítési és marketing menedzsere.

Átadták az új életmentő eszközöket (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Az orosházi mentőállomás vezetőjétől, Kovács Tibortól megtudtuk, nagyon régóta szerettek volna egy félautomata defibrillátort, mert kettővel ugyan már rendelkeznek, de az egyik autón még nem volt ez a nélkülözhetetlen eszköz. Január elsejétől egyébként kötelező, hogy az országban minden mentőautó rendelkezzen ilyennel.
– Ezzel a nagylelkű adománnyal most már valamennyi autónk rendelkezik az újraélesztő készülékkel. Így a mai naptól kezdve egyik mentőautónk sem érkezik ki úgy beteghez, hogy ne legyen rajta ez az eszköz- emelte ki Kovács Tibor.

A Doherty cég nagylelkű adománya az Országos Mentőszolgálat Alapítvány közreműködésével jutott el az orosházi mentősökhöz. Az alapítvány más egyéb mentéstechnikai eszközökkel is kiegészítette a felajánlást, így összességében egymillió forint értékű adományt vehetett át Kovács Tibor december 9-én  az Orosházi Mentőállomáson az alapítvány irodavezetőjétől, Kalmár Klárától.

– Olyan mentéstechnikai eszközök ezek, melyek a mindennapi munkavégzéshez elengedhetetlenek. Van köztük pulzoximéter készülék, égési sérüléseknél használatos kötszer (1 doboz mintegy 50 ezer forint), vérnyomás- és vércukormérő, fonendoszkóp. Ezek mindegyike nagyon sokat jelent számunkra, hisz ezek az eszközök a gyakori használat miatt egy idő után természetesen elhasználódnak, és fontos, hogy legyen utánpótlás- hangsúlyozta Kovács Tibor.

Az orosházi mentőállomás köszönetét fejezi ki a Dózsa György utcai Rétesboltnak és Kótiné Nagy Évának, a Flóra Virágüzlet vezetőjének is segítségükért.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.