- hirdetés -

Pályázna a város – csaknem 160 millió forintból újíthatnák a Zöldfa utcai bölcsődét.

A Zöldfa utcai bölcsőde korszerűsítése igen időszerű, az eltelt évtizedekben jelentős felújítás nem történt, az épület a 30 évvel ezelőtti állapotokat tükrözi. Ezen változtatna az önkormányzat, ezért pályázatot kíván benyújtani.

– Az Új Széchenyi Terv keretében meghirdetett pályázat alapkövetelménye a férőhelyek számának növelése, így a tervek szerint a jelenleg 60 férőhelyes kapacitás 76 férőhelyre növekszik. A felújítás kapcsán az újonnan kialakítandó csoportszobán túl sor kerül az épület külső hőszigetelésére, az elektromos hálózat teljes rekonstrukciójára, és új nyílászárók beépítésére – tudtuk meg Hagymási Lászlótól, a városfejlesztési iroda vezetőjétől. – Az eddigi lapostetős szerkezetet magastető ráépítéssel megszüntetjük, az épületgépészet is megújul, a bölcsőde fűtési rendszerének, melegvízellátásának modernizációja is megvalósul és akadálymentesítünk, ha a város beadja és nyer a pályázat.

A testület december 22-i ülésén dönt arról, hogy támogatja-e a pályázat benyújtását, vagy sem. Ha beadják a pályázatot, akkor a pozitív elbírálásra kell várni, ha ez is megvan, akkor 2012 nyarán indulhatna a beruházás. Mintegy fél év alatt, 150 millió forintos támogatással és 7,5 millió forint önerő biztosításával korszerű, és a feladatellátáshoz méltó környezet várja majd a gyermekeket.

A bölcsődébe jelenleg 47 gyerek jár, várólista nincs, erről korábban itt írtunk.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.