- hirdetés -

Rózsaszín műfenyő vagy gyökeres fenyőfa- a választék széles, a választás rajtunk múlik. Két hétig még gondolkodhatunk.

A többség a természetesség híve, és csak élő, vagy gyökeres fenyőfát választ a szeretet ünnepére. Sokakat viszont bosszant a lehullott tűlevél, ezért műfenyőt állít, ma már ebből is széles a méret és színválaszték. Szabó Anitától, a Tesco-Global Áruházak Zrt. külső kommunikációs szakértőjétől megtudtuk, az üzletlánc húszféle műfenyőt árul, amik közül a rózsaszínű mellett az egyik legnépszerűbb az újdonságnak számító „erdei”, hosszú tűleveles, 150 centiméteres műfenyő. Szintén újdonság a 180 cm-es sarok műfenyő, ami jellegénél fogva jó választás kis lakásokba, mivel kevés a helyigénye.

Nemcsak vásárolhatunk, kölcsönözhetünk is fenyőfát (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

A karácsony meghittségéhez sokaknak elengedhetetlen a fenyőfa természetes illata, amit viszont nem pótol a műfenyő. Az Oázis Kertészetben gyökeres fenyőfát már kaphatunk, a vágottat jövő héttől kezdik árusítani.

– Valójában karácsony előtt két héttel indul a fenyőfa vásárlási szezonja. A legtöbbet az ünnep hetében értékesítjük. Kertészetünkben lehetőség van élő fenyőfát is kölcsönözni, ami évről-évre egyre népszerűbb. Ennek lényege, hogy a kertészetben vásárolt, átlag 60-120 centiméteres töves fenyőt, az ünnep után – a növényt és a nyugtát visszahozva – a vevő az eredeti ár felét januárban levásárolhatja kertészetünkben. A vágott fenyők esetében még mindig a lucfenyő a népszerű, mert ez a legolcsóbb a többi fajtához képest. Viszont az utóbbi években egyre többen vásárolják a nordmann fenyőket is, főként tartóssága, alakja és emiatt könnyebb díszíthetősége miatt. Akár vágottat vagy gyökeres fenyőfát választunk, mindig ügyeljünk a fokozatosságra. Soha ne vigyük be azonnal a növényt a mínuszokból a fűtött lakásba, mert ez sokat árthat. Illetve, ha a gyökereset ki szeretnénk az ünnepek után ültetni, akkor fordítva is figyeljünk erre. Fűtőtest közelébe egyáltalán ne állítsunk fát! A vágott fenyőfát pedig díszítésig mindenképpen állítsuk vízzel teli vödörbe, vagy vásároljuk olyan fenyőfatalpat, ami vízzel tölthető, így elkerülhető, hogy már karácsony másnapján intenzíven potyogjon a fáról a tűlevél – tájékoztatott Stadler Erik, az Oázis Kertészet Orosháza ügyvezető igazgatója.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.