- hirdetés -

Városunk három kiváló sportolója, Böczögő Dorina, Kárai Tamás és Szabó Ágnes is szakága legjobbja lett idén.

A Magyar Távirati Iroda Sportszerkesztőségének felkérésére a hazai szövetségek 1964 óta minden esztendőben eldöntik: kik sportágukban az év legjobbjai. Az idei, egyébként igencsak nívós listán három orosházit is találtunk.

Torna – Böczögő Dorina

Torna szakágban az orosházi születésű, de a TC Békéscsaba színeiben versenyző olimpikon, Böczögő Dorina lett az első. Dorina ezzel már 4. alkalommal lett a legjobb női tornász hazánkban, amit idei teljesítményével érdemelt ki, hiszen két szeren is Magyar GP győztes lett, majd a Mesterfokú Bajnokságon is egyeduralkodó volt a nőknél.

Böczögő Dorina egyeduralkodó a női tornászok között (Fotó: Facebook)

Dorináról szóló eddigi írásainkat itt találod.

Autósport – Kárai Tamás

Az Autósport kategóriában Kárai Tamást választották a legjobbnak a szakági vezetők. Tamás idén nem talált legyőzőre és magabiztos versenyzéssel Európa-bajnoki címet szerzett touring kategóriában.

Kárai Tamás és versenygépe (Fotó: Kárai Team)

Ide kattintva találod Tamásról szóló írásainkat.

Erőemelés – Szabó Ágnes

Az erőemelők közül női vonalon az Orosházi Toldi SE kiválósága, Szabó Ágnes lett az év sportolója, aki ezzel már negyedjére érdemelte ki ezt a kitüntető címet. Az Pilseni EB-n 4. helyet szerzett, a fekvenyomó EB-n juniorként bronzérmes lett és új junior világcsúcsot állított fel. Októberben junior és felnőtt magyar bajnok lett, majd novemberben a felnőtt világbajnokságon juniorként lett második.

Szabó Ági kirobbanó formában volt 2011-ben (klikk a képre) (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Szabó Ágiról szóló írásaink itt találhatók.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.