- hirdetés -

Ha nyer a pályázat zöldséget termelnek, védőerdőt telepítenek, illegális hulladéklerakót számolnak fel.

Az önkormányzat különböző START minta-munkaprogramokra pályázott a belügyminisztériumnál. Ha december elején nyer a pályázat, 227 főt foglalkoztatnak majd a jövő év során, összesen 244 millió 729 ezer 326 forintból, amely nem igényel önerőt az önkormányzattól.

Amint Zalai Mihály alpolgármester és Mák Szabolcs programkoordinátor sajtótájékoztatóján elhangzott: a munkavállalókat 9-12 hónap időtartamban foglalkoztatják, napi 8 órában (segédmunkásokat 57 ezer Ft-os, szakmunkásokat 78 ezer Ft-os bérezés ellenében).

A projekt keretében belvíz-elvezetési, mezőgazdasági munkákat (zöldségtermesztés és védőerdő telepítés) végeznek majd, felszámolják az illegális hulladék lerakókat, valamint sor kerül közutak karbantartására (járdaépítés, padkanyesés) és karbantartás.

A belvíz elvezetési munkákat egész évben végzik, ennek során 25 km hosszú nyílt csapadékvíz elvezető árok és csatorna karbantartását, tisztítását és 1,5 hektár nádas kezelését végzik el.

A mezőgazdasági projekt keretében zöldségtermesztésbe vágnak, a szociális étkeztetés és a diákélelmezés konyháit 50%-ban tudják majd ellátni burgonyával, sárgarépával, petrezselyemmel, hagymával. Védőerdő telepítése az önkormányzat tulajdonában lévő, mező utcai mocsár területén és az üveggyári vasút melletti területen valósulna meg (5,5 hektáros területen). Az előzetes felmérések alapján a városban mintegy 350 tonna illegális hulladékot kutattak fel, ezek felszámolása és az újraképződésük megelőzése is cél. A közúthálózat javítása projekt keretében kátyúzásokat végeznek majd, valamint járdákat javítanak és építenek, mintegy 5 km hosszúságban.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.