- hirdetés -

Az idei már a harmadik év, amikor a Vadvirág Esély Klubban sérült fiatalokat foglalkoztatnak. A terv, hogy ezt jövőre is folytatják.

A szociális intézmény a foglakoztatási pályázat kapcsán kétszer is helyszíni ellenőrzésen esett át az elmúlt időszakban.

Szeptemberben a pályázat kiírója, a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal a szükséges dokumentáció mellett az alkalmazott sérült fiatalok munkaszerződéseit, munkakörülményeit, a róluk szóló szakvéleményeket is megvizsgálta. A kiérkezett ellenőr mindent rendben talált.

Munkában a vadvirágosok (archív fotó)

Egy héttel később már a Magyar Államkincstár (MÁK) munkatársai vizsgálódtak. A revizorokat a szabályosság mellett a pénzügyi, számviteli mutatók is érdekelték. Ellenőrizték többek közt azt, hogy a sérültek foglalkoztatására megítélt támogatást megfelelően használta-e fel az intézmény. Mivel a MÁK munkatársai sem találtak kifogásolni valót , így nem volt akadálya annak, hogy az Önkormányzat beadja a jövő évre már nyertes előminősítéssel rendelkező pályázatát. Az elnyerhető összeg lehetőséget teremt arra, hogy újabb egy évre foglalkoztassanak 23 sérült fiatalt, akiknek máshol esélyük sem lenne munkához jutni.

– 23 speciális, helyi munkahelyet hoztuk létre és tartunk fenn. A jövő évi foglalkoztatásra 13 millió forintot igényeltünk, önerőre nincs szükség. A Vadvirág Esély Klubnak nem kell városi forrást igénybe vennie ahhoz, hogy foglalkoztatni tudja a sérült fiatalokat napi 6 órában – tudtuk meg Varga Endrétől, az önkormányzat közgazdasági irodájának munkatársától.

Az idei évi foglalkoztatásra egyébként 12,5 milliót nyert korábban az önkormányzat az intézmény számára. A 23 foglalkoztatott kisegítő munkát végez, dolgoznak például konyhán, vagy portán. A munka, amellett, hogy jövedelmet biztosít számukra, önállósságukat, önbizalmukat is növeli.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.