- hirdetés -

Koncert-istentiszteletre várják a híveket és érdeklődőket november 20-án 10 órára az evangélikus templomba. Bach műveit hallhatjuk orgonán.

– Az egyházi év utolsó vasárnapjának elnevezése nálunk, evangélikusoknál Örökélet vasárnapja – tudtuk meg Ördög Endre lelkésztől. – Az egyházi év más, kiemelt ünnepei árnyékában kicsit háttérbe szorul annak ünneplése, hogy a hívő ember, az egyház nem csak földi célokért küzd, hanem egykor bekövetkezik a bűn és halál feletti végső győzelem, Isten országának valóságos beteljesedése is.  Ennek az üzenetnek hangsúlyossá tétele okán rendhagyó istentiszteleti formát képzeltünk el és nálunk Orosházán új szokás bevezetését kezdjük meg.

A rendhagyó istentiszteleti forma a „koncert-istentisztelet”, amelynek liturgikus elemei kissé háttérbe vonulnak az orgonamuzsika javára. A művek mind az „ötödik evangélista”, J. S. Bach művei lesznek, barátunk, egykori tanítványunk, a fiatal karvezető, egyházzenész, orgonista, Németh Sándor tolmácsolásában.

Az új szokás pedig az, hogy erre az alkalomra minden olyan családnak meghívót postáztunk – akár helyiek, akár más településen élnek -, akik az elmúlt egyházi évben elveszítették szerettüket, és az evangélikus egyház rendje szerint búcsúztunk tőlük. Az istentiszteleten minden név elhangzik, gyertya gyullad az emlékükre, de a vasárnap üzenetében az emlékezés mellett az örök élet öröme, reménysége kap hangsúlyt.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.