- hirdetés -

Ezüstérmet szereztek az orosházi lányok a serdülő csapatbajnokságon, Fehér Zsófia harmadikként zárt a diákolimpián.

Kecskeméten rendezték meg a Magyar Köztársaság serdülő asztalitenisz csapatbajnokságát, ahol mindkét csoportellenfelüket legyőzték az orosházi lányok: a Tolnát 4-1, a Budapest Sportegyesületet 4-2 arányban. A főtáblán a második kiemelt Statisztika PSC I. volt az ellenfél az elődöntőbe jutásért. Minden papírformát felborítva az ASE 4-2 arányban diadalmaskodott. A döntőbe jutásért a Postás SE II. csapata sem jelentett harmadik kiemeltként akadályt, hiszen 0-2-ről fordítva 4-2 arányban nyertek a mieink. A döntőt két vidéki egyesület vívta, amire évtizedek óta nem volt példa. Izgalmas és színvonalas mérkőzésen a Jászkun Volán 4-3 arányú győzelmével szerezte meg a bajnoki címet.

Az Asztalitenisz Sportegyesület Orosháza csapata Balogh Klaudia, Fehér Zsófia, Séllei Anett összeállításban fennállásának egyik legnagyobb sikerét érte el az ezüstéremmel.

Az ezüstérmes lányok: Séllei Anett, Balogh Klaudia, Fehér Zsófia (Fotó: egyesület)

A csapatverseny után rendezték a serdülő diákolimpiát, melyen a még újonc korcsoportú Fehér Zsófia, a Táncsics tehetségközpont tanulója kiemelkedő teljesítménnyel bronzérmesként állhatott a dobogóra. A csoportmérkőzések során elsőként jutott a főtáblára, ahol három győzelmet követően került az elődöntőbe. A döntőbe jutásért a szintén kiválóan teljesítő Balogh Klaudiát legyőző, és a későbbiek során az első helyet megszerző válogatott Nagypál Csillától szenvedett 4-1 arányú vereséget.

A verseny utáni napon történt egy szerencsétlen eset: Fehér Zsófi otthon elesett és eltört a bal karja, amit meg is kellett operálni. Bogdánffy Csaba edző elmondta, hogy a tehetséges játékosra több nagy erőpróba várt volna a következő hetekben, de egyelőre bizonytalan, mikor tud újra teljes értékű munkát végezni.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.