- hirdetés -

„1971 óta folytatott edzői tevékenységem egyik legnehezebb, de talán legnagyobb sikere, hogy egy amatőr körülmények és feltételek között működő csapatot sikerült hozzásegítenem a bajnoki címhez, és visszajuttatni az EXTRA Ligába” – fogalmazott Bogdánffy Csaba, az ASE Orosháza szakmai koordinátora.

Mint köztudott, az egyesület a nehéz anyagi helyzetére tekintettel a 2023. évi tavaszi szezon kezdete előtt visszaléptette csapatát az EXTRA Liga további küzdelmeiből. A 2023/24. évi szezonban ennek megfelelően a lányok az NBI. osztályban szerepeltek, a csapatot Fehér Zsófia, Czeglédi Dorka, Veréb Xénia és Benkő Anett játékoskeret alkotta. A vezetőség szakmai célként az alapszakasz 1-2. helyezését tűzte ki célul, ami biztosította a 16 csapatos rájátszásban való szereplés lehetőségét.

A lányok a célt teljesítve a délkeleti csoport első helyezettjeként zárták az alapszakaszt, aminek alapján részt vehettek a rájátszás küzdelmeiben. Soha nem látott, hatalmas küzdelemben nyerte meg az ASE Orosháza a női NBI. rájátszását, amivel kiharcolta az EXRA Ligába történő feljutását! Erre a hétvégén, Nagykanizsán került sor.

– Csapatunk játékosai az előzetes várakozást alaposan felülmúlva a dobogó legfelső fokára állhattak, ezzel kiharcolva a következő évadra az EXTRA Liga indulás lehetőségét. A heroikus küzdelmet mi sem jellemezte jobban, mint az, hogy valamennyi csapat ellen a végeredmény 5-5 arányú döntetlennel zárult, és csak a pozitív játszmaarány alapján szereztük meg a győzelmeket – fogalmazott Bogdánffy Csaba, az ASE Orosháza szakmai koordinátora.

Fotó: ASE Orosháza gyűjteménye

Részletes eredmények:

A négy közé jutásért ASE Orosháza – Komló 5-5 a játszmaarány 20-19 az ASE Orosháza javára

A rutinos Komló csapatát erősítette a szerb, topolyai Kovács-Katona, aki mind a három ASE játékost legyőzte. Mivel a párost is a komlóiak nyerték és 5-4 arányú vezetésre tettek szert, Fehér Zsófira várt a feladat a döntetlen kiharcolására, méghozzá két nyert játszmás különbséggel. Zsófi ezt a terhet elviselve megoldotta, és a 3-1 arányú győzelme azt jelentette, hogy 20-19-es játszmaaránnyal az ASE Orosháza lányaié lett a győzelem és a továbbjutás.

ASE győztesek: Fehér Zsófia, Veréb Xénia 2-2, Czeglédi Dorka 1.

Az elődöntőben ASE Orosháza – Vecsés 5-5, játszmaarány 23-19 az ASE Orosháza javára

A vecsésiekkel az alapszakaszban kétszer találkoztak lányaink, egy győzelem mellett egy döntetlen volt az eredmény. Ellenfelüknél szintén a rutin dominált, két játékosuk részt vesz majd a veterán világbajnokságon is. A párost a vártnál simábban megnyerték az ASE Orosháza játékosai, viszont nagy csatában Pataki Diána mindhárom játékosunkat megverte. Mellette Dr. Marosi Viktória is két győzelmet szerzett ellenünk, Fehér Zsófit például a döntő játszmában 12-10 arányban múlta felül. Az utolsó mérkőzés előtt ismét 5-4 volt az állás az ellenfél javára. Fehér Zsófira várt a feladat az egalizálásra, bármilyen arányú győzelme a csapat továbblépését biztosította. Zsófi ezt is magabiztosan megoldotta, 3-1 arányú győzelmével a játszmaarány 23-19 lett az orosházi együttes javára.

ASE győztesek: Czeglédi Dorka 2, Fehér Zsófia, Veréb Xénia 1-1 valamint a Czeglédi – Fehér páros 1.

A döntőben ATSK Szeged – ASE Orosháza 5-5, a játszmaarány 19-16 az ASE Orosháza javára

Az alapszakaszban az ATSK ellen szintén két találkozót vívtak az orosháziak két szoros győzelemmel. Az egész rájátszás legnagyobb meglepetése volt a szegedi lányok megérdemelt döntőbe jutása. A párost ismét magabiztosan nyerték az ASE lányai, viszont 2-2 után a fiatalokból álló ellenfél 4-2, majd 5-3 arányú vezetésre tett szert. Már minden veszni látszott, amikor Veréb Xénia a papírformát felborítva magabiztos 3-0 arányban legyőzte az addig veretlen serdülő válogatott Szögi Szonját. A befejező mérkőzésen ismét Fehér Zsófira várt a feladat, hiszen bármilyen arányú győzelme a bajnoki címet jelentette az orosházi együttes javára. Zsófinak most sem remegett meg a keze, és 3-0 arányban nyert Pelyva Boglárka ellen.

ASE győztesek: Veréb Xénia 2, Fehér Zsófia, Czeglédi Dorka 1-1 valamint a Czeglédi – Fehér páros 1.

– Mindhárom lány, valamint az alapszakaszban szerepet kapó Benkő Anett a szívét kitette az asztalok mellett, minden elismerés az övék – emelte ki Bogdánffy Csaba.

Fotó: ASE Orosháza gyűjteménye

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.