- hirdetés -

Gregor Bernadett önmagáról, a bulvársajtóról és a libasültről mesélt.

A Márton-napi ludasságok keretében járt Orosházán Gregor Bernadett színésznő, akit sokan jobbára a bulvárban megszellőztetett szerelmi élete kapcsán ismernek. Sanzonokat adott elő, többek között felvételről egy duettet halott édesapjával, Gregor József operaénekessel.

Mit tudhatunk erről a duettről?

Gregor Bernadett (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

– Valamikor felénekeltük a számot, de aztán nem történt vele semmi. Igazából az ő halála után lett ez érdekes, mert az egyetlen dolog, ami megmaradt utána, ami nekünk közös dolgunk volt. Két évvel ezelőtt, amikor az ő 70. születésnapja volt, Szegeden, a városházán az ő emlékére adtak koncertet. Felkértek engem is, és egy csomó operaénekes között kellett énekelnem. Akkor jött az ötlet, hogy csináltatok egy olyan alapot Holló Józsi barátommal, aki többek között ezt a számot írta, amin az ő hangja megmaradt felvételről és én élőben énekelek vele. Így énekelünk mi ketten duettet. Az első alkalom nem volt könnyű, de azóta már örülök, hogyha az embereknek az emlékezetében is felidézhetem őt ezzel a dallal.

Meséljen arról az oldaláról, amit a fiatalok nem látnak: miért nehéz híresnek lenni?

– Alkalmam nyílt arra, hogy én most egy blogot írhatok, tehát nem rólam írnak újságcikket valakik, akik vagy igazat, vagy hazugságot írnak, hanem én magam írok, akár gyerekkori emlékekről, édesapámról édesanyámról, akár a macskáimról, a hétköznapjaimról. Az orosházi közönség se arról ismer, hogy engem látott Gogolt, Shakespeare-t, vagy Csehovot játszani, hanem nyilván az alapján, amit kapnak a médiából. És annak a képnek, amit megalkottak, hogy az eladható legyen, annak nagyon kevés köze van a valósághoz. A blogot talán érdemes olvasni, mert ott biztos, hogy szóról szóra az van leírva, amit én magam írok és küldök át. (A blogot ide kattintva éred el, Pszichoblog néven)

Tudatosítani kellene talán az emberekben, hogy mi a bulvár célja…

– Ezen magam is csodálkozom, hogy a bulvársajtónak, mint műfajnak miért érdekesebb a hazugság, mint az igazság? Az igazság szerintem sokkal, de sokkal megkapóbb tud lenni. Én is emberből vagyok, ugyanúgy, mint bárki más és ezt mindig le is szoktam írni. És persze az ember követ el hibákat, mindenkinek vannak jó és rossz tulajdonságai és nem csak rosszak, mint amiket általában közvetítenek. Sajnos valami miatt a rossz hír a hír, nem a jó, nem értem, hogy miért…

Márton napja kapcsán érdeklődöm, szereti a libasültet?

– A libahúst nagyon szeretem enni is, édesanyám nagyon sokat csinált. Életemben először tavaly próbálkoztam meg libamellet sütni és isteni finom lett: egy kis kakukkfűvel, sóval, borssal csak úgy magában, sütőben alacsony fokozaton.

Általában véve mennyire tartja a hagyományokat?

– Leginkább csak a karácsonyt, főleg a gyerekeim miatt. A november 11-e azért fontos nekem, mert az édesanyám születésnapja, ilyenkor azt a gyűrűt, amit ő kapott az édesapámtól, mindig felveszem, ezt viselem a mai fellépésen is.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.