- hirdetés -

Mintegy 12 tonna tartós élelmiszert osztott két napon keresztül a Kistérségi Gyermekjóléti Központ 900 család számára.

Vitaminnal dúsított liszt, tészta, diabetikus keksz és konzervborsó volt egy-egy csomagban, az élelmiszer adományból a hátrányos helyzetű családok, a létminimum határán élők és a kisnyugdíjasok részesültek.

Jól jött a csomag (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

A kiosztás csütörtökön kezdődött a kórház udvarán, majd péntek délelőtt is folytatódott, a két nap alatt 1500 csomagot osztottak ki, ebből 600-at a Családsegítő Központ gondozott családjai, 300-at a Jótékonysági Nőegylet Egyesület kapott, akik majd továbbítják a csomagokat a látókörükbe tartozó rászoruló családok számára.

Tésztából összesen 5262 kilogrammot, konzervborsóból 1244 kg-ot, diabetikus kekszből valamivel több mint 858 kg-ot, lisztből 4,5 tonnát kapnak a nehéz körülmények között élők. Az élelmiszercsomagot örömmel fogadták a családok, voltak köztük olyanok, akik eddig még nem részesültek ilyen segítségben, de időközben nehéz helyzetbe kerültek, és most nagy szükségük van rá.

Az élelmiszert az Európai Unió élelmiszersegély programja keretében a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet juttatta el Orosházára.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.