- hirdetés -

A Nemzeti Vágta után a hajrában győzte le ellenfeleit az orosházi versenyló.

A szürke mén a múlt hétvégén élete első II. kategóriás versenyét futotta. Tekintve, hogy 4 hónapja nem indult hivatalos versenyen, és eddig két osztállyal „lejjebb” versenyzett, ezt afféle felhozó versenynek szánták a ló tulajdonosai, hiszen az erőviszonyokat ismerve nem Kreccs volt a futam elsőszámú esélyese.

Ennek megfelelően a cél a tisztes helytállás volt. Kreccs szokásához híven a célegyenesig a mezőnyben versenyzett (4. helyen), és miután a célegyenes bejáratánál lovasa kitette szélre és elengedte, lépésről lépésre jött fel, és a futamot közvetítő szakkommentátor szavaival élve „elsétált” az addigi éllovasok mellett.

A futam érdekessége, hogy éppen az a Suták Csenge lett a második, aki a Nemzeti Vágtán a középdöntő utolsó kanyarában meglökte Kreccset, és így tudta csak megelőzni.

httpv://www.youtube.com/watch?v=6PWFmuTDZ6U

Kreccs nagy valószínűséggel az idei évben még egy versenyen elindul. A pontos időpontról Kreccs Facebook oldaláról tájékozódhatsz. A futamot a Kincsem Park oldalán élőben is meg lehet majd tekinteni.

Kreccs tavaly még V. osztályban versenyzett. 2010 nyarán sérülten került jelenlegi tulajdonosához, az Ibolya majorba. Egy speciális gyógykezelést követően állt ismét versenybe. A tavalyi évet már győzelemmel zárta, és egy osztállyal feljebb lépett. Idén 5 versenyéből 4-et megnyert és a Nemzeti Vágtán Orosházát képviselve egy futamgyőzelmet követően a középdöntőig jutott, ahol 3. lett.

Kreccs eddigi eredményei hivatalos versenyeken

2011 (5 futás): 1., 1., 1., 1., 2. helyezés
2010 (10 futás): 1., 2., 2., 5., 5., 6., 7., 7., 7., 8.
2009 (5 futás): 1., 4., 4., 9., 12.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.