- hirdetés -

Az Amadeus Kávéházban elindult egy rendezvénysorozat, amely a város kulturális életének újabb színtere lehet, amikor Károlyi Fülöp Béla író házigazdaként a helyi alkotókkal való találkozásra hív.

Az első esemény október 26-án volt, amikor a Amadeus kávéház című könyvéből olvasott fel a házigazda, vendégként Pribék Endre művész-tanár mesélt gyaloglásairól zarándoklatáról. Ezáltal „az IDŐ beült egy kávéra az Amadeus kávéházba, hogy találkozzék VELED és VELEM” – vallja Fülöp Béla. Az időutazás során gyermekkorról, az orosházi változásokról, a könyv születéséről, Bandi kalandozásairól hallhattak a jelenlévők.

Pribék Endre, Károlyi Fülöp Béla és Melis Mihály
(Fotó: szervezők)

A sorozat céljairól nyilatkozva Béla bácsi azt ígéri, találkozhatunk a múlt képeslapjaival az egykori város lenyomataival. A kávéházban látható portrékat is ő adta, ellesett pillanatokat, 15 képet orosházi tanárokkal, művészekkel, ismerősökkel.

– Melis Mihály tulajdonos kérésére ezen a helyszínen olyan 40-45 perces műsorokat tervezek, amelyek során – akár új könyvek kapcsán – szerzőket mutatnék be, illetve könyvmegjelenés nélkül is beszélgetésre invitálok írókat, képzőművészeket, politikusokat, de középpontban mindig a műveltség és a kultúra, a művészet áll, amiben persze a világ is benne van. Tehát tematikus beszélgetéseket tervezek, igazi kávéházi pillanatokat, zenei betétekkel.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.