- hirdetés -

Már tíz éve annak, hogy útjára indult az Alma a fájától című beszélgetős műsor. A jubileumi esten idén Galyas László trombitaművész és fia, Galyas Marcell jazzdobos érkezett Orosházára, hogy életükről meséljenek a közönségnek. A műsor előtt köszöntötték a díszvendégeket, majd a már megszokott módon ebben az évben is több meglepetés színezte az est hangulatát.

Visszaemlékezéssel indult az idei Alma a fájától elnevezésű rendezvény. A kivetítőn az elmúlt tíz év vendégeinek képei villantak fel egészen 2013. február 8-ig, amikor elsőként Károlyi Fülöp Béla és családja szerepelt az orosháziak által igen kedvelt műsorban.

– Sajnos ő ma már nincs velünk, de családjának majd minden tagját díszvendégként üdvözöljük a köreinkben, Károlyi Fülöp Béla özvegyét pedig külön is köszöntjük majd egy csokor virággal. Tíz év alatt rengeteg minden történt a világban, az emberek ingerküszöbe magasabban van, így ennek a műfajnak is folyamatosan meg kell újulnia, hogy idecsalogassuk a vendégeket. Külön öröm azonban, amikor végül megtelik a terem – mondta Deák György, az est műsorvezetője.

A rendezvény elején a Fülöp család után az Alma a fájától ötletgazdáját, Szikoráné Dénes Katalint, valamint a művelődési ház akkori igazgatóját, Pusztai Lajost is köszöntötték a 10 éves jubileumi esten. A műsor vendégeinek bemutatkozása előtt a Fülöp család egy tagját, Gyalai-Fülöp Annát üdvözölték, aki Svájcból jelentkezett be. A fiatal édesanya mesélt az ottani életről, valamint arról a tervéről, hogy egy magyar könyvesboltot nyisson jelenlegi lakóhelyén. Ezután az idei vendégek belépője következett. A „fa” Galyas László, és fia, az „alma” Galyas Marcell egy zenés produkcióval nyitották meg az április 22-i műsort.

– Fantasztikus érzés itt lenni Orosházán, de egyben nehéz is itthon lenni és szerepelni. Most egy olyan műsor előtt állunk, ahol főleg beszélni kell, így a vérnyomásom kicsit magasabb is lehet a kelletténél – mondta az est kezdete előtt Galyas László, trombitaművész, jogász és zenei producer – Végig beszéljük mindazt, ami a közönség számára érdekes lehet az életemből. Családi, és gyermekkori emlékeket, a sikereket a zenei pályán és a jelent. Rengeteg ember nyilatkozik majd, akik ha nem is személyesen, de közreműködnek a műsorban. Bízom benne, hogy nagyszerű szórakozás elé néznek az emberek – hangsúlyozta.

Galyas László elmondta, legszebb emlékei a várossal kapcsolatban a zenéhez köthetők. Mindez pedig a Dinnyés házaspárnak köszönhető, akik akkoriban a zeneiskolát működtették, valamint a gimnáziumnak, ahol egy olyan csapatba keveredett, akik emelni tudták az akkori színvonalat. Másik fontos emléke pontosan tíz évvel ezelőtt történt, amikor 50. születésnapján közösen zenélhettek a néhány napja elhunyt Török Ádámmal.

A műsorban ezután egymást követték a személyes történetek, az élő kapcsolások és üzenetek, az egyik vendég például az Egyesült Államokból küldte el jókívánságait Galyas Lászlónak. Szó esett az orosházi gyermekkorról, a különböző bandákról, akikkel együtt játszhatott, de arról is hallhatott a közönség, hogyan kezdett dolgozni a trombitaművész Hofi Gézával egy fegyveres rablásnak köszönhetően. A beszélgetés vége előtt az „alma”, Galyas Marcell is elfoglalta helyét a színpadon, majd egy tortával köszöntötték a 60. születésnapját néhány nappal ezelőtt betöltött Galyas Lászlót, aki fiával közös zenéléssel zárta az estet.

Fotók: Horváth Bence

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.