- hirdetés -

Schiffer András a helyiekkel beszélgetett és a polgármesterrel is tárgyalt.

A Lehet Más a Politika parlamenti frakcióvezetője, Schiffer András járt csütörtökön Orosházán. A párt helyi aktivistáival közösen a művelődési központ előtt gyűjtötte az aláírást, ami közben válaszolt kérdéseinkre.

Kiemelte, hogy az LMP-nek, mint a parlament legfiatalabb pártjának szervezeti értelemben is meg kell erősödni, hogy kormányképes alternatívát adjon a választóknak. Azért kezdték el az országjárást, hogy folyamatosan tapasztalatokat gyűjtsenek az emberektől.

Petíció a Zöld Fordulatért néven indítottak aláírásgyűjtő kampányt. Ebben az LMP számára legfontosabb követeléseket gyűjtötték össze a kormányzat felé.

Schiffer András szerint az LMP kormányzóképes lesz 2014-re (Fotó: Melega Krisztián)

– Ez a petíció egyrészt arról szól, hogy ne vonjanak ki több forrást az iskolákból. Azt mondjuk, hogy a paksi atomerőmű bővítése helyett a megújuló energiaforrásokba kellene több pénzt fektetni. Úgy gondoljuk, valódi megoldást kell adni a devizahitelesek megsegítésére egy nemzeti ingatlanalap létrehozásával, amely tízezreket ment meg a kilakoltatás elöl és egy közösségi bérlakás állomány alapjait is megvetné – mondta. Hozzátette, hogy a kormánynak azonnal szakítani kellene az egykulcsos adórendszerrel, mert az igazságtalan és megbukott. A petícióval a kormánynak akarják megmutatni, hogy, zöld fordulatra van szükség Magyarországon.

Szerinte éppen Orosháza a példa rá, hogy az LMP nem fővároscentrikus párt, hiszen tavaly saját jelöltet tudtak indítani. Ezzel a körúttal az is a céljuk, hogy az ország minden szegletébe “ütőképes csapatot” szervezzenek 2014-re. Schiffer András a tájékoztató előtt dr. Dancsó József polgármesterrel tárgyalt a városházán. Erről is kérdeztük.
– Teljesen civilizált érintkezési forma a demokratikus pártoknál, ha egy parlamenti frakcióvezető egy városba látogat, akkor a polgármester fogadja, ahogy az itt Orosházán is történt. Örülök annak, hogy miközben a parlamentben ellenfelek vagyunk, mégis civilizáltan tudunk beszélni olyan témákról, amik az egész országnak fontosak. Dancsó Józseffel szót ejtettünk többek között az eurozóna válságáról és a hazai foglalkoztatási helyzetről. Arról is érdeklődtem, hogy a környéken a szociális földprogram hogyan áll – zárta Schiffer András.

A szervezőktől megtudtuk, hogy az elmúlt napokban a kistérségben közel 700 ember írta alá a petíciót.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.