- hirdetés -

A „Változtass, hogy változhass!”– életmód és súlykontroll klub már a második foglalkozásán van túl.

Bazsaliné Havancsák Ilona klubvezetőtől megtudtuk, a közel negyven jelentkező szinte mindegyike kipróbált már számos fogyókúrás módszert, sikertelenül. Elmondásuk szerint a klub – mindamellett, hogy tagjai szakemberek segítségét kérhetik ahhoz, hogy életmódjukon változtathassanak – motiváltságot is nyújt számukra, hiszen mindegyikük célja egy: megszabadulni néhány fölösleges kilótól.

– Az első alkalom az ismerkedés jegyében telt és mindenkinél végeztünk állapotfelmérést. Készítettünk fotót is, hogy láthassák, honnan indultak, hová érkeznek. Mindenkit személyre szabott tanácsokkal láttunk el, mert van, aki 115 kilogrammos, számára például másfajta programot kell kialakítani, mint annál, aki csak néhány kilót szeretne leadni. Az előzetes beszélgetések alapján szinte mindenki reálisan ítélte meg, mekkora súllyal kell kevesebbnek lennie, s hogy ezt nem 1-2 hónap alatt érik el. A klubtagok legtöbbje egyébként 10-20 kg-ot szeretne leadni – tájékoztatott a klubvezető.

Második alkalommal a tagok egy heti étrendjüket hozták magukkal, amit a dietetikus egyenként kiértékelt és tanácsokkal látta el a fogyózókat: hol véthettek étkezésükben? Közben a testmozgás is elkezdődött, ki az edzőteremben (személyre szabott edzésterv segítségével), ki jógával igyekszik életmódján változtatni. Indult egy fogyókúra verseny is, melynek első fordulója decemberben lesz. Ekkor a legtöbb súlyt leadó klubtagot egy „átváltoztatással” ajándékozzák meg. A karácsonyi ünnepekre is készülnek már, a menüt a tagok által elhozott legegészségesebb ételekből állítják majd össze.

Az ingyenes „Változtass, hogy változhass!”– életmód és súlykontroll klub következő foglalkozása október 27-én, 17 órától lesz a művelődési központ első emeleti tárgyalótermében. Bővebb információ: Bazsaliné Havancsák Ilona, 06 20/ 414-2459 telefonszámon.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.