- hirdetés -

41 évig dolgozott a közigazgatásban Ludvig Józsefné. Nyugdíjba vonulása alkalmából országos elismerésben részesült.

Orosházit is kitüntettek a Helyi Önkormányzatok Napján. Ludvig Józsefné, a polgármesteri hivatal munkatársa 41 év munka után, nyugdíjba vonulása alkalmából vehette át az elismerést a budapesti rendezvényen szeptember végén.

Pintér Sándor belügyminiszter az ünnepségen díjat adott át több polgármesternek, köztük a vörösiszap-katasztrófában érintett települések vezetőinek, valamint az őket segítő szervezeteknek, és – egyfajta életműdíjként – Ludvig Józsefnének.

2000 óta rendezik meg a helyi önkormányzatok napját, arra emlékezve, hogy 1990. szeptember 30-án tartották meg az első szabad önkormányzati választásokat.

– Nagyon megtisztelő volt számomra, hogy elismerték a munkámat. Köszönöm a javaslattevőknek, akik e szerint elégedettek voltak az orosházi önkormányzatnál és jogelődjénél 35 éven át végzett tevékenységemmel – tudtuk meg a szeptember közepe óta felmentését töltő Ludvig Józsefnétől.

Ludvig Józsefné

1970-ben kezdett el dolgozni a gyulai járási hivatalnál. 6,5 évig volt ez a munkahelye, majd házasságot kötött. Hivatásos katona férje révén került Orosházára, a tanács titkárságán állt munkába. Feladata a tanács- majd később a képviselő-testület munkájának segítése volt – jegyzőkönyvezés, szervezés, stb. Az előző és a ’89 utáni rendszerben is megállta a helyét.

– Ez nem nehéz, ha az ember tisztességesen dolgozik, kitartó és szorgalmas. Hat tanácselnököt, illetve polgármestert, és három vb titkárt, illetve jegyzőt szolgáltam a négy évtized alatt. Ugyan nem dicsekedhetem azzal, hogy megjártam a ranglétra minden fokát, de szerettem a munkám és a karrierem igazából a családom. Két fiam van, az idősebbik műszaki egyetemet, a fiatalabbik államigazgatási főiskolát és jogtudományi egyetemet végzett, vele kollégák is voltunk.

A felmentését töltő Ludvigné október közepétől vonul hivatalosan nyugállományba. Mint mondta, szeretne unokázni, és kicsit több időt magára fordítani, hiszen erre eddig a munka és család mellett nem igazán volt lehetősége.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.